Vera Koedooder-Ziek, geen E.K. Baan in Polen

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Ziek, geen E.K. Baan in Polen

Default10.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Ziek, geen E.K. Baan in Polen

Ziek, geen E.K. Baan in Polen

  • european-championships_Pruszkow2010.png
  • 663-01.gif

Gisterochtend ben ik helaas ziek geworden. Op mijn verjaardag (afgelopen zondag) was er nog niks aan de hand, ik was klaar voor het E.K.....Mijn amandelen/keel voelde zondagavond al wel wat hard aan, maar maandagochtend was het pas echt foute boel. Een acute tonsillitis (keelamandel ontsteking) was een feit. Naast hoofdpijn, pijn met slikken en een superhoge hartslag, was mijn lichaamstemperatuur nog niet al te slecht; verhoging en tegen koorts aan. Dus ik had nog de hoop evengoed af te kunnen reizen naar Polen. Na een belletje met de coach en de sportarts zouden we nog even afwachten wat m'n lichaam de verdere dag ging doen en konden alleen maar hopen op verbetering....Na een slechte nacht slaap waarbij ik bijna mijn bed uitdreef van het zweet, was vanmorgen de situatie verergerd naar 39 graden koorts, nog meer lamlendigheid & hoofdpijn, nog meer keelpijn (vooral pijn met slikken), stijvigheid (vooral in nek) en nog grotere, ontstoken amandelen. Het verdict is dan; geen E.K.....Want om zelfs alleen maar af te reizen was de lichamelijke toestand niet goed genoeg.

Het lijkt wel of er een Vera-vloek heerst op de baan in Pruszkow ;-), aangezien ik voor het W.K. Baan '09 in Pruszkow ook ziek was, en met een virusinfectie en ontstoken amandelen het vliegtuig instapte...We hadden toen nog veel dagen in Polen om te herstellen, en de gok om ziek heen te gaan pakte gelukkig goed uit. Ik werd toen op het nippertje beter (ong. 2 dagen voor de wedstrijd) en kon dus nog rijden (Ellen, Amy en ik werden toen 4e op de ploegachtervolging).

Na mijn rustperiode, stond de afgelopen weken alles in het teken van het E.K., waar ik het baanseizoen goed wilde beginnen. En ondanks dat er nog geen (top)vorm was, waren er zeker wel medaillekansen op zowel de ploegachtervolging als het omnium, de nieuwe Olympische baanonderdelen in Londen 2012. Op dit E.K. zijn de eerste punten te verdienen voor de O.S., behoorlijk belangrijk dus!
Ik vind het vooral ook erg zuur voor mijn ploegachtervolging-maatjes Amy & Ellen, maar hopelijk zijn ze evengoed in staat om een mooi resultaat neer te zetten met vervangster Laura v/d Kamp.
De komende dagen zal ik dus een gevecht leveren op de bank en in bed, ipv op de wielerbaan....
Als ik weer de fiets op kan heb ik in ieder geval extra moraal om er weer keihard tegenaan te gaan en de eerstvolgende wedstrijd(en) te knallen!

Als er mensen ervaringen en/of tips hebben betreffende (ontstoken) keelamandelen en eventuele operatie voor het verwijderen hiervan, dan hoor ik dat graag!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RTV Noord-Holland (met korte samenvatting radio-interview)

Nusport.nl

Zieke Koedooder mist EK baan

Vera Koedooder doet komend weekeinde niet mee aan de Europese kampioenschappen op de baan in Warschau. Sinds gisterochtend ben ik ziek geworden.

De 27-jarige Batavus-renster uit Bovenkarspel heeft zich wegens ziekte afgemeld.

Koedooder zou uitkomen op het omnium en de ploegenachtervolging. Laura van der Kamp, die op de afgelopen junioren-WK op de ploegenachtervolging brons behaalde, is haar vervangster.

Sprinter Yondi Schmidt zegde eerder al af. Hij wordt niet vervangen.
Bron; NOS.nl

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Koedooder haakt ziek af voor EK baan

NIEUWEGEIN -  Wielrenster Vera Koedooder doet niet mee aan het Europees kampioenschap op de baan in Polen. De renster, die onlangs nog actief was op de Zesdaagse van Amsterdam, is ziek. Dat bevestigde Koedooder via haar twitter.

Vera Koedooder (archiefbeeld).Foto: VOS, COR
Koedooder zou uitkomen op het omnium en de ploegachtervolging. Wie haar plaats innneemt, is nog niet bekend. Eerder meldde sprinter Yondi Schmidt zich al af, hij wordt niet vervangen.
Bron; Telegraaf.nl