Vera Koedooder-Winst in Leontien Tour Tijdrit in Rotterdam

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Winst in Leontien Tour Tijdrit in Rotterdam

Default08.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Winst in Leontien Tour Tijdrit in Rotterdam

Winst in Leontien Tour Tijdrit in Rotterdam

  • 0050.jpg
  • 0052.jpg

Vrijdagavond vanaf 20.00uur werd het Tour de France proloog parcours in Rotterdam ingewijd door vrouwelijke wielrensters!
Eerst 10 Junior- vrouwen, toen 25 Recreanten- vrouwen en als laatste 23 Elite- vrouwen.
Een mooi initiatief van de organisatie van Leontien.nl
Het was nog een beetje stressen voor de start, toen ik een half uur voor mijn start een lekke achterband had, maar deze kon gelukkig nog op tijd worden vervangen! De start werd ook ong. 10-15min. vervroegd zonder dat we het wisten (we stonden zo'n 2km. van de start vandaan op 'n officiële plek), en zo kwam ik pas 50sec. voor de start aanrijden....Achteraf had ik ook later mogen starten omdat we met een chip reden voor exacte tijdsregistratie...;-)

Ik won, Loes Gunnewijk werd 2e op slechts 0,6 sec., Regina Bruins werd 3e.
Ik reed de lastige proloog over 8,9 km. in 11.54 min.
Het parcours was erg mooi maar ook vrij pittig; met de Erasmusbrug en de Willemsbrug, en waar de wind (ondanks dat we in de avond reden) nog behoorlijk hard waaide.

Ik hou nogal van vergelijkingen en statistieken ;-)....
Nou, zaterdag konden we onze tijden gaan vergelijken met de profs in de Tour, de beste renners v/d wereld! :-)
Ter vergelijking:
Mannen versus vrouwen
- 8,9 km. vs 8,9 km.
-Startpodium vs stilstaand vlak
-Meestal natte weg vs droog
-Qua wind; geen idee (waarschijnlijk niet veel door de mensenmassa & regen) vs veel wind

Ik wist helaas geen mannen achter me te houden (op 2 gevallen renners uitgezonderd :-S ).....Maar sommigen zaten niet ver voor me met hun tijd!
Een paar (bekende) namen die niet veel sneller waren;
Mathieu Perget was 12sec. sneller, J. Benitez 14", R. Moreno 15", A. Arrieta 16", D. de La Fuente 23", T. Voeckler 23",
S. Ivanov was 26sec sneller, R. Nocentini 27", F. Wegmann 29", F. de Greef 29", S. Pauwels 30", D. Lloyd 31", A. Kolobnev 31", M. Burghardt 32", Koos Moerenhout 44". 
Dat valt me nog alles mee eigenlijk ;-)!
Deze renners hadden mij in ieder geval niet ingehaald dus, als ze (1min.) achter me waren gestart ;-)
Fabian Cancelarra & Tony Martin waren wel absurd veel sneller, maar zelfs voor hun eigen concurrentie waren ze een klasse apart!

<-- Foto's Bert Spits

Zie hier de complete uitslag van de Tour-proloog v/d mannen.

Volgende wedstrijd; 4-daagse UCI 2.2 etappekoers Krasna Lipa in Tsjechië.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Koedooder snelste in Leontien Tour Tijdrit
Friday 02 July 2010
In Rotterdam is Vera Koedooder winnares geworden van de Leontien Tour Tijdrit. De renster van het Batavus Ladies Cyclingteam was op het proloogparcours van de Tour de France met 11.54 minuten net iets sneller dan Nederlands kampioene Loes Gunnewijk (Nederland bloeit). Die moest 0.6 seconden toegeven op Koedooder. Regina Bruins (Cervélo) reed de derde tijd en kwam 21 seconden tekort op de
winnares. De vierde plaats werd een prooi voor Leontien.nl renster Anne de Wildt.

Leontien van Moorsel nam het initiatief voor de tijdrit voor vrouwen aan de vooravond van de profs. Ze zette samen met een aantal andere enthousiastelingen binnen haar organisatie een tijdrit neer voor vrouwen, waaraan naast de elite rensters ook een heel aantal recreatieve rensters en tien junior vrouwen deel konden nemen. Daarmee wilde ze proberen het vrouwenwielrennen te promoten.

Dat promoten lukte goed, want ook in de andere twee categorieën werden snelle tijden gereden. Sterker nog, Rebecca Talen won bij de junior vrouwen in een tijd van 12.40 minuten. Daarmee was ze een seconde sneller dan Laura van der Kamp, terwijl Sabrina Stultiens zes seconden en Annelies Visser zeven seconden moesten toegeven. De eerste drie juniores moesten daardoor slechts zes van de 23 elite rensters voor zich dulden. Bij de recreanten ging de winst naar Tineke van den Berg, die 13.34 minuten deed over de tijdrit. Bron; Wielerland.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Koedooder wint Tour tijdrit Rotterdam

3 juli 2010

Een topavond met mooie winnaressen, enthousiaste reacties van de deelneemsters en bewonderende blikken van de toeschouwers: de Leontien Tour Tijdrit kan de boeken in als de perfecte opwarmer van de Tourstart in Rotterdam. Je zou bijna zeggen: dit verdient een herhaling…

glass  

Leontien, aan de vooravond van de Tour de France een drukbezette vrouw, had zelfs een gaatje in haar agenda gemaakt om de beste vrouwen van de tijdrit te huldigen. Hoewel ze op het moment van de wedstrijd elders in de Maasstad verbleef voor een officieel Tourdiner, bleef ze wel op de hoogte van de gebeurtenissen op het proloogparkoers. “Wat ik van mijn man Michael heb begrepen, is het een bijzondere avond geworden, met mooie prestaties. Ik ben dan ook dubbel blij dat de organisatie van Le Grand Départ de wielervrouwen van Nederland de kans heeft gegeven zich te laten zien”, reageerde ze aan het slot van een prima koersavond met drie nummers 1: Rebecca Talen bij de junior-vrouwen, Tineke van den Berg bij de recreanten en Vera Koedooder bij de Elite-vrouwen (op de foto van Sportfoto.nl).

Er was een grote pechvogel bij de recreanten, de Schipluidense Yvonne van Winden. Zij kwam al na honderd meter ten val, toen een toeschouwer ondanks een oversteekverbod toch de straat op stapte. Een botsing was het gevolg. Na behandeling van een zeer pijnlijke schouder door een EHBO’er kon Yvonne gelukkig weer huiswaarts keren. Bron; Leontien.nl

De uitslagen? Hier