Vera Koedooder-Weer terug van World Cup Baan in China...

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Weer terug van World Cup Baan in China...

Default14.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Weer terug van World Cup Baan in China...

Weer terug van World Cup Baan in China...

Ik ben afgelopen maandag weer thuisgekomen van de World Cup Baan in China. De World Cup zit er weer op! Vanaf nu wordt het toewerken naar het W.K. Baan in Kopenhagen (eind maart).

Na dag 1 (vrijdag) met de kwalificatie Scratch (1e), kwalificatie Achtervolging (6e) en finale Scratch (1e), kwam ik op zaterdag en zondag dus ook nog in actie.
Na een hele korte nacht slaap, werd ik zaterdag brak wakker en maakte ik me 'smiddags op voor de kwalificatie Puntenkoers. Ik werd 6e, waarmee ik bij de beste 12 doorging naar de finale. Amy wist zich in haar serie helaas niet bij de eerste 12 te kwalificeren voor de finale. Ruim 2 uur later in de finale had ik de tactiek alles of niks. Evenals in Manchester trouwens (toen ik kort na de Achtervolging-finale ook de finale Puntenkoers reed). Het werd helaas niks. Ik had niet echt frisse benen en reed ook niet scherp en te voorzichtig. Had wel een paar goede aanvallen en was heel even weg met een groepje, maar de aanvallen mochten niet baten om weg te komen uit het peloton. Ik hield me niet bezig met de tussensprints, gokte volledig op wegrijden op het juiste moment en/of een ronde pakken in mijn eentje of met een groepje. Het was een hele snelle, lastige wedstrijd en het bleef steeds allemaal bij elkaar. Op het einde heb ik niet meer meegesprint, vanaf plek 14 waren er 0 punten dus een top-10 plek was toen ook bijna niet meer mogelijk, ik werd 19e. Het jonge Australische talent Megan Dunn won, voor Elena Tchalykh en de Italiaanse Bronzini (eindwinnares in de World Cup puntenkoers).

Zondag rond 12.30u reed ik dan nog in de Ploegachtervolging. Waar ik voorheen met Amy Pieters en Ellen van Dijk reed (2e Kopenhagen, 4e Pruszkow en 4e Manchester), hadden we nu een gelegenheidsploeg met sprintster Yvonne Hijgenaar, Amy Pieters en ik. Het beste was er nu definitief bij mij af, het ging niet meer zo goed, maar we reden voor ons doen nog best een redelijke tijd van 3.39min. We werden 8e. De Australische ploeg won in een supersnelle tijd in de finale van Nieuw-Zeeland. Canada won het brons ten koste van Litouwen. Australie won ook het World Cup eindklassement.

Nadat ik me de week voor de World Cup niet fit voelde (waarschijnlijk vanwege flinke verkoudheid die ik meenam uit Nederland), moet ik denk ik redelijk tevreden zijn met hoe het allemaal is verlopen. Had behoorlijk wat last van de jetlag, had t/m zaterdag last van m'n darmen/maag, had een aantal slechte nachten slaap en we aten toch ook flink anders dan thuis. Er had zeker meer ingezeten met wat meer vorm en fitheid. Maar ik moest roeien met de riemen die ik had en gelukkig heeft dat een mooie overwinning opgeleverd. Er is nog wat werk aan de winkel en gelukkig hebben we nog een periode van 7 a 8 weken om de vorm aan te scherpen voor het Wereldkampioenschap, eind maart :-) !

De begeleiding was in ieder geval top! Bedankt Tamar, Vincent, Erik, Willi, Jaques, Rene en Robert!

De eerste foto's komen later deze week in het Fotoboek.
Tot zover...

Vera WB Peking
Huldiging...

Vera WB Peking
Wilhelmus...

Vera WB Peking
Podium...