Vera Koedooder-Vandaag reis richting Qatar

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Vandaag reis richting Qatar

Default10.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Vandaag reis richting Qatar

Vandaag reis richting Qatar

Evenals vorig jaar, zal ik ook dit jaar meedoen aan de 2e Ladies Tour of Qatar. Net 6 dagen thuis van de World Cup Baan in Peking, vertrek ik vanmiddag met de Nationale selectie alvast per auto naar Parijs, om daar na een hotelovernachting morgenmiddag rond 15.00u per vliegtuig naar Doha (de hoofdstad van Qatar) te vliegen. Nadat ik de laatste dagen in Peking eindelijk van mijn verkoudheid af was, ben ik sinds donderdag weer opnieuw verkouden geworden. Nog steeds een beetje kwakkelen dus! Hopelijk doet de zon z'n werk in Qatar en helpt me weer fit te worden! Ik verwacht er niet heel veel van in Qatar. Op de eerste plaats heb ik de laatste periode voornamelijk op de baan gefietst dus ik verwacht wat achterstand te hebben op de weg-rensters, welke toe-pieken naar de voorjaarswedstrijden op de weg. De komende weken telt voor mij het W.K. Baan (eind maart) en Qatar is één van de voorbereidings-wedstrijden hierop. Neemt niet weg dat ik onwijs mijn best ga doen en met de andere KNWU-meiden ga proberen voor mooie prestaties te zorgen!

De profs, waaronder b.v. Theo Bos, Bradley Wiggins, Edvald Boasson Hagen en Philippe Gilbert, zullen 7 t/m 12 februari ook de Tour of Qatar rijden. 

A.s. dinsdagavond vanaf 18.00u ben ik ieder uur even te horen op Westfriesland Radio met een kort interviewtje.

Etappeschema Ladies Tour of Qatar:

 3 Feb.   Etappe 1 (Museeum of Islamic Art - Al Khor Corniche)  103.5 km
 4 Feb.   Etappe 2 (Al Zubarah - Oryx Farm)  107 km
 5 Feb.   Etappe 3 (Sealine Beach Resort - Doha Corniche)  94 km.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

KNWU-selectie voor Qatar
6 januari 2010 - Bondscoach Johan Lammerts is van plan met een zestal rensters deel te nemen aan de Ronde van Qatar voor vrouwen, gepland voor begin februari. De KNWU-keuzeheer houdt nog een aantal slagen om de arm, maar heeft voorlopig Martine Bras, Monique van de Ree, Vera Koedooder (foto), Amy Pieters, Anna van der Breggen en Elise van Hage op papier staan voor de openingswedstrijd van het internationale vrouwenseizoen.
Bron; Wielermagazine.com

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nationale selectie Ladies Tour of Qatar
Wednesday 27 January 2010
Bondscoach Johan Lammerts heeft zes dames geselecteerd om van 3 tot en met 5 februari deel te nemen aan de Ladies Tour of Qatar (UCI 2.1). Vera Koedooder, Anna van der Breggen, Martine Bras, Monique van der Ree, Elise van Hage en Amy Pieters zullen naar het Arabisch Schiereiland afreizen. Eerder maakte Cervelo Test Team hun selectie al bekend.
Bron; Wielerland.nl