Vera Koedooder-Update W.K. baan Kopenhagen: selectie bekend gemaakt...

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Update W.K. baan Kopenhagen: selectie bekend gemaakt...

Default09.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Update W.K. baan Kopenhagen: selectie bekend gemaakt...

Update W.K. baan Kopenhagen: selectie bekend gemaakt...

Update; Ellen van Dijk en ik kunnen allebei de achtervolging rijden op het W.K. Baan, de 1e reserve-plek is vanmorgen vrijgegeven. 

wo 17 mrt 2010, 15:29
Extra startplek achtervolging bij WK baan

APELDOORN - Terwijl de baanrensters Vera Koedooder en Ellen van Dijk bezig waren met een zogenoemde bike-off, kreeg baancoach Robert Slippens woensdag goed nieuws van de internationale wielrenunie UCI. Nederland heeft volgende week bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen een startplek extra op de individuele achtervolging bij de vrouwen.
Van Dijk won het duel dat achteraf niet nodig bleek. „Maar het is goed om nog een keer diep te gaan”, zei de studente uit Amsterdam. Slippens is nog op twee onderdelen afhankelijk van afzeggingen van andere landen. Op scratch bij de mannen en de puntenkoers bij de vrouwen is Nederland volgende week vooralsnog niet vertegenwoordigd.
Bron; Telesport.nl

Extra plek baanploeg
17 maart 2010 - De Nederlandse baanequipe mag twee rensters afvaardigen naar het WK Baan in Kopenhagen op het onderdeel individuele achtervolging. Door afzeggingen van andere landen kreeg de ploeg van bondscoach Robert Slippens een extra startbewijs toegewezen. Dat betekent dat Ellen van Dijk en Vera Koedooder op de achtervolging van start zullen gaan.  Van Dijk was vijfde op dit onderdeel bij de WB-wedstrijden in Manchester, Koedooder was derde in Manchester en zesde in Beijing. Slippens hoopt ook op de scratch bij de mannen (Michael Vingerling) en de puntenkoers bij de vrouwen (Ellen van Dijk) nog extra startgelegenheid te krijgen. Bron; Wielermagazine.com

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
16-03-2010
Vanmiddag is de officiële W.K. selectie bekend gemaakt voor het W.K. Baan in Kopenhagen (24-28 maart). 

Ik zal rijden op de scratch, ploegachtervolging (met Ellen van Dijk en Amy Pieters) en waarschijnlijk ook de individuele achtervolging. De eerste 24 op de UCI Ranking zijn rechtstreeks geplaatst. Ik sta 8e op deze UCI Ranking en we hebben daarmee dus 1 startbewijs. Ellen staat 25e, en staat daarmee 1e reserve. Hierdoor hebben we als land maar 1 startbewijs i.p.v de maximale 2. Vandaag of morgen wordt bekend of alle landen hun geplaatste renster(s) in gaan zetten op het W.K. achtervolging. Mocht dit het geval zijn, dan rij ik OF Ellen. Dit wordt morgen bekeken in een soort 'Bike-off'. Ik denk dat het 2e startbewijs er wel zal komen, maar dit weten we dus nog niet zeker helaas.

Op de scratch hoop ik mee te kunnen doen voor een medaille. In de World Cups van Manchester en Peking werd ik 5e en 1e, wat een 3e plek in de eindstand van de World Cup opleverde. Vorig jaar in februari pakte ik een zilveren medaille in de World Cup Scratch in Kopenhagen (achter Lizzie Armitstead), dus ik heb alvast wel goede herinneringen aan deze baan :-)

Op de ploegachtervolging werden Ellen, Amy en ik vorig jaar 4e. Hopelijk kunnen we een nieuw persoonlijk record en een nieuw Nederlands Record rijden (betekend onder de 3.29 min.), welke plaats daaraan vast hangt is moeilijk te voorspellen, maar een top-4 finaleplaats zou voor dit moment erg goed zijn, denk ik!

Mocht ik van start gaan in de achtervolging, dan hoop ik in ieder geval een persoonlijk record te rijden (betekend onder de 3.40 min.), en zo de stijgende lijn door te zetten. De meeste trainingen lopen in ieder geval erg goed en met alle geklokte ronde-tijden moet er zeker een p.r. inzitten, verwacht ik! Welke plaats dat zou kunnen opleveren is vooraf ook moeilijk in te schatten, hopelijk een top-10 notering.

Zie hier de link naar de website van het W.K. Baan

Filmpje op Studio Sport met Robert Slippens & René Wolff

Audio-interview met onze coach Robert Slippens


Eurosport zendt 14 en half uur van WK baanwielrennen uit
Uit het programma overzicht van Eurosport blijkt dat de zender, die in de meeste vaderlandse huiskamers is te ontvangen, maar liefst 14½ uur van het WK baanwielrennen rechtstreeks op de beeldbuis brengt. Van tal van finales kunt u dus rechtstreeks genieten

Woensdag  24 maart: 19.10 – 20.45
Donderdag 25 maart: 18.30 – 19.00 en 19.10 – 21.00
Vrijdag        26 maart: 18.30– 19.00 en 19.10 – 21.00
Zaterdag     27 maart: 10.00 – 12.15 en 17.00 – 18.30
Zondag       28 maart: 10.00 – 12.15 en 15.00- 15.15 en 16.00 – 18.00

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Baanploeg met vijftien renners naar WK

APELDOORN -  Vijftien baanrenners komen volgende week in Kopenhagen namens Nederland in actie bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen. De bondscoaches René Wolff en Robert Slippens presenteerden dinsdag in Apeldoorn hun selectie.
Op de sprintonderdelen gaat het om Teun Mulder, Roy van den Berg, Yondi Schmidt, Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis. Voor de duuronderdelen werden de volgende renners aangewezen: Danny Stam, Peter Schep, Michael Vingerling, Tim Veldt, Levi Heimans, Arno van der Zwet, Sipke Zijlstra, Ellen van Dijk, Vera Koedooder en Amy Pieters. 
Bron; Telesport.nl

Sprinters optimistisch naar WK baan

APELDOORN -  Met name van de sprinters worden volgende week bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Kopenhagen prestaties verwacht. „Willy Kanis en Teun Mulder gaan voor een regenboogtrui”, vertelde kersvers bondscoach René Wolff bij de ploegpresentatie, dinsdag op de wielerbaan van Apeldoorn.

Kanis en Yvonne Hijgenaar, collega op de teamsprint, zijn blij met de komst van de Duitser, oud olympisch- (teamsprint) en wereldkampioen (sprint). „We hebben niets meer te klagen”, lachte Hijgenaar die met de andere sprinters al op donderdag naar Kopenhagen afreist. Wolff: „Dat levert ter plekke twee trainingen extra op. Daarbij gaat het niet meer om kracht maar puur om techniek en tactiek.”

De duurrenners vertrekken zondag onder leiding van Robert Slippens naar Denemarken. Twee van hen, Ellen van Dijk en Vera Koedooder, rijden donderdag nog een zogenoemde bike-off omdat Nederland op de individuele achtervolging voorlopig maar één startplaats heeft. Slippens is voor het eerst bondscoach op een WK. Samen met Wolff verzorgen ze de opvolging van Peter Pieters.

„We willen met name met de ploegachtervolging een sprong maken”, vertelde Slippens met het oog op Londen 2012. Samen met het omnium is het het enig overgebleven duuronderdeel in het olympisch baanprogramma. „We willen volgend jaar bij de WK in Apeldoorn met de mannen 'vier minuten rond' rijden, dan nader je de wereldtop.” Bij de vrouwen hebben Marianne Vos en Kirsten Wild olympische ambities, maar beiden zijn er volgende week in Kopenhagen niet bij. Slippens ziet mogelijkheden op de onderdelen scratch (Koedooder), puntenkoers (Schep) en omnium (Veldt, Hijgenaar).
Bron; Telesport.nl