Vera Koedooder-Update deel 1 - Profile Holland Ladies Tour

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Update deel 1 - Profile Holland Ladies Tour

Default15.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Update deel 1 - Profile Holland Ladies Tour

Update deel 1 - Profile Holland Ladies Tour

De Profile Holland Ladies Tour zit erop, en ik kan gelukkig tevreden terugkijken. Mijn winst-benen van Middag-Humsterland (28 aug.) draaiden nog steeds erg goed. Het was alleen erg in mijn nadeel dat de wind het 6 dagen lang totaal liet afweten :-( ! De drie dagen voor de Ladies Tour waaide het hard, dat beloofde veel goeds! Vervolgens hebben we 6 dagen (te) weinig wind gehad...En vandaag waaide het hier in Noord-Holland wederom hard...Dat is dus pech hebben. Ondanks dat ik alle etappes vrijwel continue van voren koerste en ook veel geprobeerd heb om ontsnappingen in mijn eentje of met een groepje op te zetten, lukte dit vaak niet doordat het niet selectief genoeg was. Daardoor werd het een secondenspel t/m de laatste dag en zijn de wedstrijden (op de 2e etappe na), allemaal op een massasprint uitgedraaid.

31-aug. 1e etappe / Nuenen-Gerwen (112 km.).
De 1e etappe voer door het Brabantse landschap, over veel (smalle) klinkerwegen. We gingen van start met zo'n 170 rensters. Van het Batavus Ladies Team stonden we met Esra Tromp, Anne Heijkoop, Elise van Hage, Julia Soek en Marit Huisman aan het vertrek. De wedstrijd was saai en ontzettend nerveus. Grote ploegen controleerden de koers, haalden 2 koploopsters op 25 km. voor de meet weer terug en speelden vervolgens hun sprintsters uit. Het begon op het einde v/d koers nog lokaal te regenen, waardoor het af en toe erg glad werd. Ik heb nog een aantal keer geprobeerd om weg te komen, maar toen dit niet lukte heb ik verder geen risico's genomen en mij ook niet met de massasprint bemoeid. Ik eindigde zo in het peloton. Op de laatste 10 km. na, was het niet zo'n vermoeiende etappe, maar aan de andere kant wel weer erg vermoeiend door de stress en nervositeit in het grote peloton. Teutenberg (HTC-Columbia) won de etappe nipt voor Vos (Nederland Bloeit) en Wild (Cervelo Test Team).  Er was gelukkig nog wel een lichtpuntje. Omdat ploegmaatje Esra lange tijd knap vooruit had gereden met Amy Pieters, mocht ze na afloop de blauwe trui aantrekken als meest strijdlustigste renster :-).

Uitslag (top-5):
1.  Ina Yoko Teutenberg Team Columbia Women 02:47:47 75 10
  2.  Marianne Vos Nederland Bloeit zt. 70 5
  3.  Kirsten Wild Cervelo Test Team zt. 65 3
  4.  Giorgia Bronzini Gauss Rdz Ormu - Colnago zt. 60 2
  5.  Shelley Evans Olds zt. 55 1
61.  Vera Koedooder       Batavus Ladies Cycling Team zt.           - -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
01-sep. 2e etappe / Leende (107 km.).
Vandaag een etappe start en finish in het Brabantse Leende. Er was gelukkig meer leven in de brouwerij dan gisteren, maar veel ontsnappingspogingen van mijzelf, ploegmaatjes en sommige andere ploegen draaiden toch op niets uit. Ik zat een paar keer in een eerste groep van zo'n 30 rensters nadat er aan de boom werd geschud over lange klinker/kasseienstroken, maar doordat het toch stil viel van voren kwamen veel rensters weer terug. Totdat er 3 rensters wegreden uit het peloton nadat ik net daarvoor was teruggepakt na een demarrage. Niemand reageerde, ook de grote ploegen keken naar elkaar en zo bleven de 3 verassend vooruit. In volle finale, op zo'n 3200 mtr. voor de finish was er een massale valpartij in het peloton vlak voor mij. Deze kon ik net ontwijken en kwam bijna stil te staan. Via de berm kon ik weer verder en moest toen de laatste 3 km. flink aan de bak om weer terug te kunnen rijden naar het voorste gedeelte van het peloton, om zo geen tijd te verliezen! Je verliest namelijk alleen géén tijd als een valpartij BINNEN de 3 km. is v/d finish. Dit lukte gelukkig, en toen ik net op 1,5 km. weer aangesloten was, ontstond er later wéér een valpartij voor mij in de laatste bocht voor de finish. Deze bleef me gelukkig ook bespaard waardoor ik ongedeerd over de finish bolde als 35e. Martine Bras won knap de etappe voor Bastianelli en schaatster Janneke Ensing, hun aanvalslust werd beloond! Bras nam meteen ook de leiderstrui over van Teutenberg.

Uitslag (top-5):

  1.  Martine Bras Gauss Rdz Ormu - Colnago 02:36:17 75 10
  2.  Valentina Bastianelli Top Girls Fassa Bortolo Raxy Line zt. 70 5
  3.  Janneke Ensing Dolmans Landscaping Team 00:04 65 3
  4.  Shelley Evans Olds 00:32 60 2
  5.  Chloe Hosking Team Columbia Women 00:34 55 1
35.  Vera Koedooder       Batavus Ladies Cycling Team             zt.         6 -

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

02-sep. 3e etappe / Gieten (107 km.).
Waar het vorig jaar een hele mooie zware koers was in de HLT-etappe in Gieten, met storm en regen, was dat dit jaar helaas anders. Ik bleef vorig jaar met een selecte kopgroep van 16 over, het werd nu helaas weer een massasprint. Ik wilde net als gisteren, graag de eventuele valpartijen zo veel mogelijk voor zijn of vermijden, en dus reed ik steeds veel voorin. Het regende dat het goot in Gieten, dit maakte het glad en gevaarlijk en alertheid was wederom een vereiste vandaag! Het klaarde nog even op tijdens de wedstrijd, maar op het einde was het toch weer nat. Op een paar momenten na was de koers voorin onder controle en probeerde ik met een waaier iets te forceren, maar de wind was te zwak hiervoor. Irene v/d Broek en Liesbet de Vocht hebben het nog alleen geprobeerd maar alles kwam toch samen. De laatste 10 km. reed ik op kop van het peloton om zo geen risico's te nemen. Pas in de laatste technische, gladde kilometer, toen ik bijna viel door een Amerikaanse kamikaze, verloor ik veel plaatsen. In de laatste bocht was er wederom een valpartijtje vlak voor me (ook Amerikaanse rensters), waardoor ik helaas nog meer terrein verloor voor een korte klassering en zo als 31e finishte, gelukkig wel in dezelfde tijd als de eersten.

Uitslag (top-5):
  1.  Marianne Vos Nederland Bloeit 02:40:09 75 10
  2.  Kirsten Wild Cervelo Test Team zt. 70 5
  3.  Giorgia Bronzini Gauss Rdz Ormu - Colnago zt. 65 3
  4.  Emma Johansson Red Sun Ladies Cycling Team zt. 60 2
  5.  Denise Zuckermandel 00:03 55 1
33.  Vera Koedooder         Batavus Ladies Cycling Team   zt.           8 -