Vera Koedooder-UPDATE: Winst in World Cup Scratch in Peking!

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - UPDATE: Winst in World Cup Scratch in Peking!

Default15.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - UPDATE: Winst in World Cup Scratch in Peking!

UPDATE: Winst in World Cup Scratch in Peking!

Vanavond (Chinese tijd) won ik de World Cup Scratch!
Na een lange dag, waarbij vanmorgen eerst de kwalificatie Scratch verreden moest worden (1e pl. en dus geplaatst bij de eerste 12), reed ik ong. 1,5u daarna ook de kwalificatie Achtervolging (6e pl. en dus niet bij de beste 4 voor een finale-plek). Dit verliep niet naar wens en had eigenlijk gehoopt op een paar sec. snellere tijd en een top-5 klassering (dit mistte ik op 0,2 sec.). De wereldkampioene Alison Shanks won met ruim verschil, voor de Litouwse Serekaite en de Canadese Tara Whitten.

Na wat uurtjes herstel volgde rond 20.00u de finale van de 10 km. Scratch waarbij ik, in een levendige koers met aardig wat aanvallen (een gemiddelde snelheid van 47 km. p/h), ong. 15 ronden voor het einde naar de ontsnapte Litouwse Trebaite was toegesprongen. We werkten goed samen en reden ong. een halve ronde voorsprong bij elkaar. Tegen het einde, met 4 ronden te gaan moesten we echt vol blijven geven om het peloton voor te blijven. Ik voelde dat ik tegen het einde v/d koers meer over had dan mijn medevluchtster, dus kreeg wel vertrouwen voor de laatste ronden. Ik wist niet of ze goed kon sprinten, wel dat het een goede (ploeg)achtervolgster is. Met ruim één ronde voor de finish ging ik van kop af de sprint aan, waarna ik dus won. De Wereldbeker-leidster, de Russische Romanyuta, won op een kwart -of halve ronde achterstand de sprint van het peloton en werd 3e.

Het was na 3,5 jaar de 2e winst in een World Cup wedstrijd op de baan. In nov. 2006 won ik tijdens de World Cup in Sydney ook de Scratch. Sinds die World Cup reed ik tot februari 2009 (op 1 wedstrijd na) géén World Cups baan meer. Dit is nu mijn 4e World Cup medaille van het afgelopen jaar (na 3 gereden World Cups).

Vanwege verschillende redenen, heb ik voor mezelf op een goede manier revanche gepakt. Dat geeft voor nu ff een goed gevoel. De voornaamste reden; dat ik mijn verspeelde medaille op de Scratch in Manchester weer een beetje heb rechtgezet (zie een beknopte samenvatting van die wedstrijd op mijn website bij 'media' op een Youtube filmpje van de World Cup Manchester). Ik was behoorlijk kwaad en pissig op mezelf na die wedstrijd, helemaal toen ik het filmpje had teruggezien van de laatste paar ronden. Had toen in die finale scratch met nog 5 andere rensters een ronde voorsprong op het peloton, een medaille lag voor het grijpen, maar pakte de laatste ronden voor de finish de peloton-sprint verkeerd aan en liet me teveel insluiten en wegdrukken, waardoor ik toen 5e werd.

Ik ben na deze laatste World Cup uiteindelijk 3e geworden in het eindklassement van de World Cup Scratch (na eerder een 5e plek in Manchester). In de World Cup Achtervolging ben ik uiteindelijk 6e geworden (na eerder een 3e plek in Manchester).

Morgen staat nog de Puntenkoers op het programma en zondag de Ploegachtervolging.
Check Tissottiming.com voor alle uitslagen.

Even voor mijn Twitter volgers; ik kan helaas niet vanuit China tweets plaatsen. Vanwege de censuur is dit (evenals Facebook) geblokkeerd. Maar gelukkig zal Richard (twitter.com/ilgrillo) even een paar keer voor mij Twitteren ;-)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

vr 22 jan 2010, 14:32
Koedooder wint goud op scratch

PEKING -  Baanwielrenster Vera Koedooder heeft bij wereldbekerwedstrijden in Peking goud veroverd op het onderdeel scratch. De 26-jarige renster uit Bovenkarspel won vrijdag de finale voor de Litouwse Ausrine Trebaite en de Russische Evgenija Romanjoeta.
Het was voor Koedooder lang geleden dat ze op de hoogste trede van het podium stond. Vier jaar geleden in Sydney won ze ook al eens een wereldbekerwedstrijd op het olympische duuronderdeel. Vorig jaar pakte ze zilver op de scratch bij de WB in Kopenhagen.
Bron; Telesport.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Koedooder wint WB-scratch Peking

Koedooder tijdens zesdaagse Rotterdam
Koedooder tijdens zesdaagse Rotterdam ProShots

Baanwielrenster Vera Koedooder heeft bij de wereldbekerstrijd in Peking goud gewonnen op het onderdeel scratch.

De Nederlandse won de finale voor de Litouwse Ausrine Trebaite en de Russin Jevgenija Romanjoeta.

De vorige keer dat Koedooder goud pakte tijdens een wereldbekerwedstrijd was in 2006 in Sydney. Vorig jaar won ze in Kopenhagen zilver op de scratch.
Bron; Studiosport.nl

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vera WB Peking

Vera WB Peking