Vera Koedooder-Update: Trainingskamp Zuid-Afrika

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Update: Trainingskamp Zuid-Afrika

Default09.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Update: Trainingskamp Zuid-Afrika

Update: Trainingskamp Zuid-Afrika

Terwijl in het koude Vancouver de Olympische winterspelen op volle toeren draaien, werken wij ons in het zweet onder zeer aangename, zomerse temperaturen, ter voorbereiding op het W.K. Baan. Bij deze even een korte update op de 10e dag!

Vorige week (15 feb.) zijn we aangekomen op onze super mooie locatie in Stellenbosch / Zuid-Afrika; Wedgeview Guesthouse  Dit is dezelfde locatie als ons 10-daags trainingskamp in december. De rust en het fantastische uitzicht verveeld nooit hier. We hebben er inmiddels al vele pittige trainingen opzitten. Eén daarvan was in de zinderende hitte (vorige week woensdag), rond de 45 graden werd er gemeten. Het stond zelfs in de krant hier, dus ook voor Z-Afrikaanse begrippen was het écht heet ;-). Uitgerekend op deze dag stond een klimtijdrit op het programma ;-0 ! We lieten ons niet uit het veld slaan en hebben gewoon het tijdritje gereden en 4.30u training volbracht. De duik in het zwembad daarna voelde nog nooit zo lekker! Ik heb zelfs de oververhitte Tim V. met wielerschoenen, helm en bril regelrecht van z'n fiets het zwembad in zien duiken :-). De tijdrit werd overigens overduidelijk gewonnen door Levi Heimans. Kamergenootje Ellen van Dijk heeft een mooi stukje geschreven over deze dag, lees het hier.
We werken in blokken van 3 dagen training (1 of 2 per dag) met daartussen een rustdag waarbij de meesten dan alleen wat corestability oefeningen doen en/of een korte herstel training op de fiets. Gisteren hadden we de 2e rustdag en zijn we in de middag naar een grote Shopping Mall geweest. De 1e rustdag hadden we 'smiddags in het stadje Stellenbosch zelf doorgebracht en heerlijk gegeten bij de Italiaan. Nog 4 dagen buffelen in dit trainingskamp en dan vertrekken we volgende week dinsdag weer naar Nederland.
Ik voel me goed, de trainingen zijn zwaar maar het is allemaal voor een goed doel :-)

Check hier mijn tweets op Twitter.com

Tot zover....