Vera Koedooder-UPDATE: Nederlands kampioene Baan Omnium!

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - UPDATE: Nederlands kampioene Baan Omnium!

Default16.JPG

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - UPDATE: Nederlands kampioene Baan Omnium!

UPDATE: Nederlands kampioene Baan Omnium!

Gistermiddag teruggekomen uit de Ladies Tour of Qatar en vandaag stond alweer het Nederlands kampioenschap Baan Omnium (meerkamp) op het programma. Het was mijn eerste wedstrijd in mijn nieuwe tenue van Batavus. Na 5 onderdelen (200 mtr. vliegend, Scratch, 2 km. achtervolging, Puntenkoers en 500 mtr. tijdrit) mag ik me het aankomend jaar Nederlands kampioene Omnium noemen. Ellen van Dijk werd 2e, Yvonne Hijgenaar won het brons.
Check BF-One.com voor een paar verslagen en foto's.

UPDATE 11-02-2010:
Nog even een nagekomen verslagje van het N.K. Baan Omnium in het Sportpaleis Alkmaar afgelopen weekend:
Nadat ik nog zat te twijfelen of ik wel van start moest gaan na de Ladies Tour of Qatar, ben ik achteraf toch wel blij dat ik heb gereden. Het ging verassend goed, voornamelijk op de scratch en de puntenkoers. Ik had deze 2 onderdelen kunnen winnen, maar dit was niet nodig aangezien de belangrijkste concurrenten voor de titel niet wonnen. In de scratch reed een ongevaarlijke renster weg, welke een ronde voorsprong pakte. Ik won van kop de sprint voor de 2e plek. In de puntenkoers reed mijn ploegmaatje bij Batavus, Ilona Meiring, weg. Zij pakte gemakkelijk een ronde voorsprong (20 bonuspunten) en mocht met een puntentotaal van 21, de bloemen in ontvangst nemen voor winst in de puntenkoers! Mooie opsteker voor de ploeg! Ik won echter alle sprints en werd met 20 punten tweede, 11 punten voor de nummer 3.

Over de 200 mtr. vliegend, 2 km., en 500 mtr. was ik minder tevreden, maar heb ik voor mezelf wel een aantal oorzaken waarmee ik dit kon relativeren. Op de 200 mtr. had ik achteraf een te licht verzet gestoken, moet ik de volgende keer nog iets vroeger 'aangaan' en wat intensiever warm-rijden. Ik reed nu 12.5 sec. maar weet zeker dat ik 12 laag of wat sneller kan rijden. Ik rij dit onderdeel nooit dus dan is het extra lastig hoe je zoiets moet aanpakken. Met de 2 km. achtervolging had ik mijn tijdrit-zadel gebruikt, maar na verandering van zadelpen bleek na afloop dat mijn zadel met de punt teveel omhoog stond en ook ong. 3 cm. teveel naar achteren! Volgende keer alles even beter nachecken nadat er veranderingen zijn gedaan dus ;-) Hierdoor voelde ik dat ik beperkt was, en kostte me waarschijnlijk een paar seconden. 2.29 min. is gewoon niet zo goed, en ik had ook verwacht minimaal tussen de 2.26 of 2.28 te kunnen rijden. Ik reed nog wel de 2e tijd, 1 sec. achter Ellen van Dijk. Van de afsluitende 500 mtr. kun je geen spectaculaire tijd verwachten, na 4 onderdelen, maar ik had graag een paar tienden harder gereden. Ik ging voor een 38 hoog, het werd 39.2 sec., wat evengoed nog voldoende was voor een 3e plek. Uiteindelijk was ik de meest constante met 5 top-3 plekken, en won met 7 punten voorsprong het goud, voor Ellen van Dijk (zilver) en Yvonne Hijgenaar (brons). Bij de Elite-mannen won Michael Vingerling met overmacht het Omnium, bij de Junioren- mannen won Didier Caspers, bij de Junior- vrouwen won Laura v/d Kamp.
Mijn lieve nichtje Annemia (een van mijn grootste supporters) had mij weer zo goed aangemoedigd langs de baan en mocht met me mee op het podium :-)

Mensen vroegen zich af waarom er geen tekst op de N.K. truien stond van de 4 kampioenen? De KNWU had de kampioenstruien helaas nog niet klaar bij de huldiging en zo kregen we een ander rood-wit-blauw shirt (van het NK handbike) met wit tape eroverheen. Afgelopen dinsdag kwam er alsnog een N.K. shirt met de post. Toch nog goed gekomen dus :-)

Zie hier een volledige uitslag


Klik op de foto om originele grootte te bekijken
Achtervolging.

Klik op de foto om originele grootte te bekijken
Puntenkoers.


Volle bak in de afsluitende 500 mtr.


Luisteren naar Wilhelmus.

Klik op de foto om originele grootte te bekijken
Huldiging.

Wilhelmus.