Vera Koedooder-Trainingsweekend Limburg & bezoekje Energylab

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Trainingsweekend Limburg & bezoekje Energylab

Default09.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Trainingsweekend Limburg & bezoekje Energylab

Trainingsweekend Limburg & bezoekje Energylab

  • IMG00137-20100522-1452.jpg
  • IMG00152-20100523-1210.jpg
  • IMG00155-20100523-1212.jpg
  • IMG00146-20100522-1622.jpg
  • 375.jpg
  • 374.jpg

Om de komende klassieker-maand goed voor de dag te komen heb ik vorige week 2 pittige trainings- blokken ingelast. Ma. - woe. in Westfriesland, do. - zo. in Limburg. Na mijn vorige nieuwsberichtje van 20 mei, zou ik nog even een vervolg schrijven....

Donderdag begon dus met een uitgebreide fietsmeting in België bij Energylab. Heel interessant hoe o.a. de lichaam-samenstelling, voetstructuur en fietspositie werd gemeten. O.a. klassieker-toppers Nick Nuyens en Philippe Gilbert en cyclocrossers Sven Nijs en Thijs Al zijn ook met tevredenheid aan deze metingen onderworpen in de afgelopen maanden. Zowel mijn tijdritfiets als mijn wegfiets heeft enkele wijzigingen ondergaan, mijn schoenplaatjes zijn iets bijgesteld en ik zal na 5 jaar andere inlegzooltjes gaan proberen. Er werd ook een frontaal opppervlakte gemeten van mijn tijdritpositie. Ik ben nogal een twijfelaar wat betreft fietspositie, mede door aanhoudende problemen aan het zitvlak. Hopelijk levert deze meting weer een beetje winst op. Neem eens een kijkje op de website van Energylab voor alle info.
Na deze nuttige ochtend hebben we 'smiddags 1,5u 'losgereden' in de Limburgse heuvels, na mijn dubbele training van de dag ervoor (duurritje in de ochtend + tijdrit in de avond). 

Ondertussen verbleven we deze dagen bij Hotel Slenaeken, hier werden we echt in de watten gelegd met goed eten en verder hadden we alle mogelijkheden en voorzieningen die een wielrenner nodig heeft :-) .

Met Ellen van Dijk, Iris Slappendel & Richard hebben we vrijdag een mooie duurrit gemaakt en o.a. het N.K. parcours verkend in Beek. Op zaterdag hadden we wederom een lange duurrit gemaakt in België van 6uur met meer dan 2000 hoogtemeters. 
Op 1e Pinksterdag heb ik mijn eerste Fiets-tourtocht ooit gereden; Tilff-Bastogne-Tilff. Iris was inmiddels naar huis vertrokken en samen met Jeroen, Niek, Jean-Paul (3 Mariniers), Ellen, Richard & Jaccolien Wallaard hebben we in totaal 146 km. gereden, een mooie tocht van 5,5 uur over o.a. Côte de Wanne, Côte d'Amermont en La Redoute. Wederom meer dan 2000 hoogtemeters in de benen ;-)

Om de trainingsdagen van Limburg nog even goed af te sluiten heb ik me op 2e Pinksterdag nog extra vermoeid met het rijden van het Regio-kampioenschap Weg van N-H / Z-H in Wijdewormer. Een mooie wedstrijd om weer wat snelheid in de benen te krijgen. Op het snelle clubparcours van DTS won Suzanne de Goede (Nederland Bloeit) na 70 km. de sprint van een kopgroep van 7, voor Slappendel (Cervelo Test Team) en van Gogh (SWABO). Van Batavus hadden we Elisabeth Braam mee in deze kopgroep, zij werd 5e. Ik eindigde uiteindelijk in een groepje achter de kopgroep, waar Chantal Blaak het sprintje van won voor de 8e plek. Het flitsende was er bij mij inmiddels behoorlijk vanaf, maar dat had ik van tevoren ingecalculeerd  ;-) Na de 29 trainingsuren van de afgelopen 8 dagen, neem ik deze week even wat gas terug, waarna de Ronde rond het Ronostrand weer mijn eerstvolgende wedstrijd zal zijn.


Mijn programma voor de komende maand;

30-mei Ronde rond het Ronostrand, Roden (Nat. klassieker)
02-jun. Parel v/d Veluwe, Harderwijk (Nat. klassieker)
05-jun. Omloop van de IJsseldelta, Zwolle
 (Nat. klassieker)
06-jun. Therme Kasseienomloop van Exloo (UCI 1.2)
09-jun. Regio-kampioenschap Tijdrijden N-H / Z-H, Kreileroord
12-jun. Ronde v/d Kerspelen, Drogeham (Nat. klassieker)
17 / 19-jun. Rabo Ster Zeeuwsche Eilanden (Topcompetitie / UCI 2.2)
23-jun. Nederlands kampioenschap Tijdrijden, Oudenbosch
26-jun. Nederlands kampioenschap Weg, Beek
29-jun. Noordwijk Classic, Noordwijk aan Zee (Nat. klassieker)

<< Foto's (klik erop voor een vergroting):
- Tijdens onze Belgische trainingsrit moest er onderweg nog wel even gesleuteld worden met een fietsketting...Zwarte Piet is er niks bij ;-)
- Mariniers Jeroen, Jean-Paul & Niek draaiden erg soepeltjes mee tijdens T-B-T :-)
- Bikkeltje Jaccolien (oud-ploeggenoot en 2jaar geleden gestopt met wedstrijd-wielrennen maar nog altijd actief) - Ik - Ellen
- Iris - Ellen - Richard op één v/d vele klimmetjes tijdens onze duurrit door België