Vera Koedooder-Terug van heerlijke vakantie in Rhodos...

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Terug van heerlijke vakantie in Rhodos...

Default15.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Terug van heerlijke vakantie in Rhodos...

Terug van heerlijke vakantie in Rhodos...

  • CIMG3417.JPG
  • CIMG3395.JPG
  • rhodes-map740.jpg

Richard en ik zijn gistermiddag weer teruggekomen uit Rhodos, waar we hebben genoten van een 11-daagse vakantie (16-26 sep.). We verbleven in het mooie 5* 'Electra Palace Hotel' in het plaatsje Ialyssos (ook wel Trianda genoemd), pal aan de Egeïsche Zee aan de westkust van het eiland.
Zon, zee, strand waren de kernwoorden :-). De temperatuur was iedere dag rond de 28-30 graden. En ondanks dat het sinds april niet meer geregend zou hebben op het eiland, was het evengoed prachtig groen en vol met schitterende bloemen, planten, bossen en natuur! Op max. 1uur regen na (op de laatste dag), hebben we alle dagen stralende zon gezien. Omdat we niet de hele dag stil kunnen zitten, zijn we toch ook best veel bezig geweest...;-) Voornamelijk op de tennisbaan, met tafeltennis en poolen ;-). Richard ging dan ook nog een paar keer hardlopen. 'sAvonds was er regelmatig erg goede live-muziek van hoge kwaliteit in ons resort :-).
Verder zijn we er 1 dag op uit getrokken met de citybike voor een ritje van zo'n 26 km. We zijn naar de hoofdstad Rhodos gereden om daar voornamelijk bij de haven en de oude stad te kijken. Dit was echt schitterend! Ook zijn we op de plaats geweest van één v/d 7 klassieke wereldwonderen, de Kolossus van Rhodos.

Verder hebben we 2 dagen een 4x4 Suzuki Jimny gehuurd om het eiland te bekijken. De eerste dag kozen we de westkust, waar we een prachtige route namen via een oud kasteel bij Kritinia, naar het uiterste (zuidelijke) puntje van het eiland (Prassonissi). Hier komen de Egeïsche Zee en Middellandse Zee samen en daar vind je een geweldig mooi zandstrand en uitzicht!
De andere dag gingen we via de oostkust naar beneden langs Lindos en verschillende andere mooie plaatsen, stranden en baaien, om bij 'Malonas Bay' bij Agathi beach en bij het Feraklos kasteel te lunchen op het strand. Super gaaf in een mooie baai met een mooi zandstrand waar we hebben gezwommen. Via een groot gedeelte off-road zijn we via de prachtige binnenlanden weer terug gereden.

Het eten was ook erg goed in het hotel. Heeeel veel keus en natuurlijk ook lekkere Griekse gerechten gehad. Na een relaxte terugvlucht in de Comfort class van Arke, is het nu weer even omschakelen en wennen in de regen en kou van Westfriesland...:-S
Nog een weekje wat rustig aan, en dan pak ik volgende week de (baan)trainingen weer op!

Foto's volgen later!!