Vera Koedooder-Terug uit Zuid-Afrika, baantrainingen voor W.K. zijn begonnen

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Terug uit Zuid-Afrika, baantrainingen voor W.K. zijn begonnen

Default01.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Terug uit Zuid-Afrika, baantrainingen voor W.K. zijn begonnen

Terug uit Zuid-Afrika, baantrainingen voor W.K. zijn begonnen

Na 16 dagen trainingskamp in Stellenbosch / Zuid-Afrika met de KNWU Baanselectie, ben ik sinds afgelopen dinsdag weer terug in Nederland. We kwamen 's ochtends rond 11.30u na een nachtvlucht aan op Schiphol, net een paar uurtjes voor de thuiskomst v/d Olympische ploeg dus. Ik had gelukkig een betere terugreis (van circa 11 uur) mét nachtvlucht dan in december (toen waren we ook 10 dagen in Z-A geweest). Ik kon i.p.v 1 uurtje, toch in totaal ongeveer 4-5uurtjes slaap pakken. Wel zo fijn als je op de dag van vertrek nog 3,5u op de fiets hebt gezeten ;-). Na een heerlijk dagje thuis met wat rustige training, zijn vanaf vandaag - in het Omnisportcentrum in Apeldoorn - de gerichte baan-trainingen begonnen voor het W.K. We zullen in totaal 12 dagen trainen in Apeldoorn, voordat we naar het W.K. in Kopenhagen (24-28 mrt.) afreizen. Omdat morgen de 2e baantraining is, verblijf ik vandaag weer in het mooie Bed & Breakfast Bella Vista in Apeldoorn. Het zullen nog een paar zware weken worden, maar hopelijk zal dat zich straks uitbetalen....

Check hier de site van Sportfoto.nl, waar alvast een aantal plaatjes staan van de baantraining van vandaag.

Het trainingskamp in Z-A was trouwens erg goed. Super bijgestaan door mechaniker/masseur Willi Felix en coach Robert Slippens, konden wij ons op de schitterende locatie van WedgeView Country House in Stellenbosch, in alle rust voorbereiden op het naderende W.K. Baan. O.a het goede eten, de warme temperaturen (sommige dagen waren wel iets té warm) en de heuvels zorgden voor hele goede omstandigheden om aan onze vorm te werken.
De mannelijke renners die mee waren; Levi Heimans, Arno v/d Zwet, Tim Veldt, Sipke Zijlstra, Michael Vingerling, Geert-Jan Jonkman en Roy Pieters. 
Ellen van Dijk en ik draaiden als enige 2 vrouwen hetzelfde trainingsprogramma als de 7 mannen. We hadden ook 2 keer een klimtijdrit verreden over 13,5 km. in Paarl. Ellen zette in de eerste tijdrit (in 'n temperatuur rond de 45 graden) een 3e tijd, en ik een 4e tijd op de klokken (gewonnen door Levi). De tweede keer (gewonnen door Arno) klokte ik de 6e -en Ellen de 8e tijd. Ik ben benieuwd hoe snel ik de kracht en inhoud die ik in de heuvels van Zuid-Afrika heb opgedaan, om kan zetten in snelheid en souplesse op de baan. 

We hadden tussen de zware trainingen door, op onze 3 rustige dagen tijd om iets ontspannends te doen. De laatste rustdag werd o.a. benut met een bezoekje aan Waterfront in Kaapstad, waar we hebben gegeten én de Tafelberg op zijn geweest. Hier was ik in 2004 al eens op geweest met een trainingskamp van de Baanselectie, maar het was wederom fantastisch!

Check voor een filmpje van ons trainingskamp (op de 1e tijdritdag) de reportage van RTV Rijnmond, zij hadden met name hun streek-topper uit Rockanje, Michael Vingerling en coach Robert Slippens gevolgd. Een leuke impressie van de plek waar wij zaten!

Later deze week zullen diverse foto's te zien zijn in het fotoboek op deze site!