Vera Koedooder-Steviger aan de leiding na 2e avond in Zesdaagse Rotterdam

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Steviger aan de leiding na 2e avond in Zesdaagse Rotterdam

Default16.JPG

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Steviger aan de leiding na 2e avond in Zesdaagse Rotterdam

Steviger aan de leiding na 2e avond in Zesdaagse Rotterdam

Gisteravond hebben Kirsten en ik wederom de koppelkoers naar ons toegetrokken. Na een superspannende koers, waarin we op een cruciaal moment een aflossing misten, wisten we toch op het nippertje het Belgische koppel D'Hoore-Druyts voor te blijven. In het klassement leiden we nog steeds voor Pieters-Knetemann, Cliff Ryan-Manderfield en D'Hoore-Druyts. In het algemeen klassement staan er op dit moment 5 koppels in dezelfde ronde.  In de afvalkoers eerder op de avond, wist Kirsten te winnen in de 1e serie, ik werd in de 2e serie 2e.
Volg mij op Twitter

Volg de Zesdaagse van Rotterdam hier 'live' via Twitter

Uitslagen van de 2e avond zijn hier te lezen

08/01/2010
Koedooder en Wild winnen ook koppelkoers op tweede avond

Een adembenemend finale kleurde de koppelkoers bij de vrouwen. Wat werd veroorzaakt door een foute aflossing tussen de leiders Vera Koedooder en Kirsten Wild. Koedooder wilde aflossen maar miste haar partner. Waarna zij wilde wachten, om Wild alsnog in de baan te brengen. Een aarzeling, waarvan de Belgen Kelly Druyts en Jolien D’Hoore slim gebruik maakte.

,,Doorrijden’’ gilde Kirsten Wild naar haar ploegmaatje. Op haar wenkbrauwen fietste die door, maar eerst nadat Kirsten Wild alsnog was afgelost kwam er schot in de achtervolging. Stijlvol reed Wild naar de Belgische toe en bij het opnieuw aflossen met Koedooder was het gat gedicht. Waarna de Noord-Hollandse nog vrij gemakkelijk naar de zege reed. ,,Het was een misverstand’’, verklaarde Vera Koedooder de mislukte aflossing. ,,Ik dacht dat ik door moest gaan, steekt Kirsten ineens haar hand uit. Loodzwaar werd het daarna, maar gelukkig reed Kirsten het gat nog dicht’’.

Ook Kirsten Wild was tevreden met haar prestatie. ,,Het is een gelijkwaardig veld, met zeker vijf koppels die voor de eindzege in aanmerking komen’’, meende zij. ,,Dan kan iedere fout wel eens catastrofaal zijn. Gelukkig konden we het nog herstellen’’.
Eerder won zij al de puntenkoers, de andere was een prooi voor Amy Pieters. In de stan hebben Wild-Koedooder nu 33 punten voorsprong op Pieters-Knetemann

Bron; Zesdaagserotterdam.nl


Aflossing.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

za 09 jan 2010, 09:22
Tweede avond zesdaagse eindigt met crash

ROTTERDAM -  Een zware valpartij heeft vrijdagavond een vroegtijdig einde gemaakt aan de tweede dag van de zesdaagse van Rotterdam. De wedstrijdleiding besloot de tweede koppelkoers te staken nadat een aantal wielrenners onderuit was gegaan. Het Deense duo Michael Morkov/Alex Rasmussen bleef mede daardoor aan de leiding.

Peter Schep begon sowieso al niet aan de tweede koppelkoers van de avond in Rotterdam. De ploegmaat van Theo Bos was tijdens de dernyrace ten val gekomen en stapte daarom niet meer op de fiets voor de koppelkoers. Bos werd gekoppeld aan Robert Bartko, die niet meer kon beschikken over zijn geblesseerde partner Jeff Vermeulen. Bos en Bartko gingen direct in de aanval en pakten een ronde voorsprong op de andere koppels.

De aanval van het Nederlands/Duitse duo was het sein voor een spervuur aan demarrages. Een valpartij, waarbij onder meer Danny Stam, Iljo Keisse, Ismael Kip en Marc Hester waren betrokken, maakte echter een voortijdig einde aan de rit. Wedstrijdleider Patrick Sercu besloot de koppelkoers te beëindigen, omdat de gewonden verzorgd moesten worden.

Bij de vrouwen waren Vera Koedooder en Kirsten Wild opnieuw de sterksten. Het Nederlandse duo won tijdens de eerste avond ook al de koppelkoers. In de stand hebben Koedooder en Wild 33 punten voorsprong op Amy Pieters en Roxanne Knetemann.
Bron; Telesport.nl