Vera Koedooder-N.K. Koppelkoers en Zesdaagse van Amsterdam

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - N.K. Koppelkoers en Zesdaagse van Amsterdam

Default10.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - N.K. Koppelkoers en Zesdaagse van Amsterdam

N.K. Koppelkoers en Zesdaagse van Amsterdam

  • Pild.jpg
  • Kopie van 09-10-10_achtervolging__podium_DSC_0214.jpg
  • european-championships_Pruszkow2010.png
  • logo 6 daagse 2010.jpg

Na mijn vakantie in Rhodos en rustperiode, ben ik inmiddels weer in gang geschoten met de trainingen op baan en weg. Nog maar 2 weken in het zadel dus, en morgen staat het 1e testmomentje alweer voor de deur! Om 18.30u sta ik samen met Ellen van Dijk aan de start van het N.K. Koppelkoers in het Sportpaleis in Alkmaar.
Vorig jaar won ik samen met Kirsten Wild (de primeur van) het N.K. Koppelkoers in Alkmaar. Maar zij geniet momenteel nog van een lekkere vakantie na een druk en succesvol wegseizoen. Sinds oktober 2008 zal ik ook voor het eerst met iemand anders koppelen! Het zal even wennen zijn, maar gelukkig wordt Kirsten wel vervangen door een andere topper :-) Mijn conditie is logischerwijs nog niet zo goed, dus ik ben benieuwd waar het schip zal gaan stranden...

Volgende week maandag t/m zaterdag (18-23 okt.) ben ik wederom actief in de Vrouwen Zesdaagse van Amsterdam. In 2008 werden Kirsten Wild en ik (in de 1e Vrouwen Zesdaagse van Amsterdam) na een spannende strijd met Armitstead-Greenfield 2e en in 2009 wonnen we met 4 ronden voorsprong op de nummers 2. Dit jaar is er i.v.m. het nieuwe Olympische baan-programma gekozen voor een individueel klassement met alleen Olympische Omnium-onderdelen (zoals afvalkoers, puntenkoers & scratch). Dus geen koppelkoersen meer helaas :-(! We zullen nu 3 individuele onderdelen rijden per avond, waar een klassement over wordt gemaakt.
Ik zal, evenals in Amsterdam '09 en Rotterdam '10, in het shirt van Tacx te zien zijn. In Rotterdam '10 reden Kirsten en ik in het rood-wit-blauw vanwege N.K. Koppelkoers. In deze 6-daagse van Amsterdam rij ik wederom in het rood-wit-blauw vanwege N.K. Omnium. Mijn broeksponsor is (evenals in Rotterdam '10) EPBike uit Zeist.

De komende paar weken zullen allemaal in teken staan van opbouw, investering en voorbereiding op het E.K. Baan Ploegachtervolging en Omnium in Pruszkow / Polen (5-7 nov). Hopelijk kan ik daar alweer met een acceptabele conditie aan de start verschijnen!

Volg alle verrichtingen op de voet via Twitter!

<< Foto's Winst Vrouwen 6-daagse Amsterdam 2009 + N.K. Koppelkoers 2009