Vera Koedooder-Mond door ACTA A'dam nu ook klaar voor Melbourne

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Mond door ACTA A'dam nu ook klaar voor Melbourne

Default14.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Mond door ACTA A'dam nu ook klaar voor Melbourne

Mond door ACTA A'dam nu ook klaar voor Melbourne

Na ruim een week van verschrikkelijke (hoek)tandpijn, kon ik vandaag tussen mijn trainingen en bedrijvigheid door langs ACTA in Amsterdam voor een uitgebreide scan. Super wat je daar allemaal gedetailleerd op kan zien! Bij de hoektand was indd. iets te zien en verder nog 2 behoorlijke foute dingen in een andere tand en kies.

Conclusie was dat volgens mijn symptomen een wortelkanaal behandeling moest plaatsvinden. De 2e in 3 jaar tijd....Bij mijn eigen tandarts was daar sowieso geen plek voor vandaag. Lastig probleem als je morgenochtend op het vliegtuig stapt naar Australië! Koen de Kort (heeft een appartement in Melbourne waar hij momenteel verblijft) was ondertussen al zo vriendelijk geweest dat hij mij direct zou kunnen helpen door alvast bij een tandarts in Melbourne een afspraak voor me te maken, mocht het niet lukken in Nederland! Want nog een week met helse tandpijn zou ik echt niet trekken, bovendien is een WB rijden met een ontsteking ook niet echt optimaal....
Maar bij ACTA werd ik, evenals in 2008, binnen een paar uur geholpen! Tandarts Andries uit Groningen nam de taak op zich, die per toevalligheid ook zijn vriendin in mijn straat heeft wonen ;-). 

Heb nog nooit eerder zo'n pijnlijke tandarts sessie gehad, maar dat is het uiteindelijk allemaal meer dan waard! Ik dacht; verdovings-spuit erin, en we zijn verlost van alle pijn. Maar na ong. 20 min. was het over met de 'pret'. Het werd ong. 1,5u volle bak afzien. De zenuw in mijn hoektand was al afgestorven, een bacterie die hoogstwaarschijnlijk al lang aan het woekeren was/is in de wortel en het bot, was de boosdoener van de ontsteking en pijn. Na de wortelkanaalbehandeling is er nu nog grote kans op een paar dagen na-pijn en zal ik ontstekingsremmers slikken. Mijn lichaam moet de bacterie (die zich nu niet meer kan vermenigvuldigen in de dode, maar wel schoongemaakte en dichtgemaakte zenuw/wortel) nu zelf oplossen.
Dan kunnen we hopelijk volgende week met alleen pijn in de benen (en zonder ontsteking in mond) gaan acteren op de baan in Melbourne!

ACTA bedankt!