Vera Koedooder-In 2010 in het shirt van Batavus Cycling Team

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - In 2010 in het shirt van Batavus Cycling Team

Default07.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - In 2010 in het shirt van Batavus Cycling Team

In 2010 in het shirt van Batavus Cycling Team

In 2010 zal ik rijden voor het Batavus Ladies Cyclingteam. Na 2 jaren gereden te hebben bij het UCI Trade-team Lotto-Belisol Ladiesteam, maak ik dus de overstap van België naar Noord-Holland. Het Batavus Cycling team is in 2009 begonnen als een zogenaamd LSV-team. Geen UCI-status dus, maar wel een hogere status dan een club-team. Voor 2010 ligt er een aanvraag bij de KNWU om als UCI-team ingeschreven te worden, maar dit is nog even afwachten. Mocht het Batavus Team als LSV-status nog een jaar doorgaan, dan is de ambitie om volgend jaar in ieder geval een UCI-ploeg te worden. De nadruk ligt met name op het opleiden en stimuleren van Noordelijk wielertalent. De rensters in de ploeg komen dan ook voornamelijk uit Noord-Holland. 

Nadat ik in 2003 t/m 2008 voor UCI Trade-team's heb gereden, zie ik deze overstap in ieder geval zeker niet als een stap terug! We hebben een sterke ploeg, met goede rensters zoals bijvoorbeeld Elise van Hage, Elisabeth Braam, Marit Huisman en Adriëne Snijder. De ploegleiding zal bestaan uit André Boskamp en Raymond Rol.

Mijn programma is inmiddels grotendeels bekend. De voornaamste doelen zijn o.a. het N.K. Tijdrijden, N.K. Weg, KNWU Topcompetitie (in 2003 al eens 3e, in 2006 7e, in 2008 2e in het eindklassement), Nationale klassiekers en korte uitslagen in internationale etappekoersen.
We zullen o.a. rijden in Frankrijk, Tsjechië en de Holland Ladies Tour. Mijn eerste weg-wedstrijden in het shirt van Batavus zullen waarschijnlijk in een nieuw opgezette Noord-Hollandse 2-daagse zijn op 3 & 4 april, een week na het Wereldkampioenschap Baan.
Mijn eerste weg-wedstrijden van het seizoen beginnen op 3 t/m 5 februari in de Ladies Tour of Qatar, als Nationale ploeg, o.l.v. bondscoach Johan Lammerts.

Ik zal lid blijven van mijn wielervereniging West-Frisia, echter mijn licentieaanvraag zal voor dit jaar bij W.V. Noord-Holland zijn.

Tot zover... 

 

 

 

 

 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PERSBERICHT

Vera Koedooder bij Batavus Ladies Cyclingteam

Vera Koedooder is de nieuwste aanwinst van het Batavus Ladies Cyclingteam.

De in Alkmaar gestationeerde vrouwenwielerploeg contracteerde eerder al jonge talenten Tessa van Nieuwpoort, Elisa van Hage en Marit Huisman. Batavus Ladies Cyclingteam haalt met Vera Koedooder nu ook een internationale toprenster binnenboord.

Koedooder, 26 jaar en afkomstig uit Bovenkarspel, behoort al meerdere jaren tot de internationale baantop en behoort zowel op de baan als de weg tot de allersterkste rensters van Nederland. In het verleden werd ze onder andere tweemaal Wereldkampioene op de baan bij de Junioren en behaalde ze in totaal negen Nederlandse titels (tijdrit & baan), acht E.K. medailles -23 jaar (weg, tijdrit & baan) en vijf Wereldbeker medailles op de baan. Zij kwam de afgelopen jaren uit voor het Belgische Lotto-Belisol, maar onder andere financiële problemen door het wegvallen van de Nederlandse sponsor noopte Vera uit te kijken naar iets anders. De Westfriese renster, die het afgelopen jaar negen overwinningen boekte, drie Wereldbeker medailles behaalde op de baan en samen met Kirsten Wild het NK koppelkoers won, alsmede de vierdaagse van Rotterdam en de zesdaagse van Amsterdam, besloot te kiezen voor het Batavus Ladies Cyclingteam. De ambitie van deze ploeg om in 2011 uit te groeien naar een internationaal UCI-team sluit precies aan bij de intenties van Koedooder, die als richtpunt in haar carrière de Olympische Spelen van 2012 in Londen met hoofdletters in haar agenda heeft gezet. Allereerst de ploegachtervolging op de baan en mogelijk ook het omnium. Daarnaast zal Koedooder ook haar wegambities niet vergeten.

Daarnaast speelt voor Vera ook mee dat het Batavus Ladies Cyclingteam bestaat uit veel Noord-Hollandse rensters en er een ongedwongen sfeer heerst. ,,Ik kon nog naar een buitenlands team", bekent ze, ,,maar de ambiance bij Batavus Ladies Cyclingteam en de ervaren leiding (Raymond Rol, Paul Tabak en André Boskamp, red.) gaf voor mij de doorslag. De ploeg gaat een mooi programma rijden, ze hebben ambitie om een grote ploeg te worden en ik denk daarom dat dit voor mij de beste keuze is." Koedooder eindigde vorig jaar in het WK ploegachtervolging op de baan als vierde met Ellen van Dijk en Amy Pieters maar gokt dit jaar hoger bij het WK 2010 dat straks in maart in Kopenhagen wordt verreden. Naast de ploegachtervolging richt ze zich ook op de individuele achtervolging en hoopt ze zich te plaatsen op de puntenkoers en scratch. Haar eerste grote wedstrijd is volgende week de zesdaagse van Rotterdam die ze samen rijdt met Kirsten Wild. Dit koppel won in oktober ook al de zesdaagse van Amsterdam met vier ronden voorsprong op de concurrentie.