Vera Koedooder-Drentse 8 van Dwingeloo en Novilon Ronde van Drenthe

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Drentse 8 van Dwingeloo en Novilon Ronde van Drenthe

Default11.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Drentse 8 van Dwingeloo en Novilon Ronde van Drenthe

Drentse 8 van Dwingeloo en Novilon Ronde van Drenthe

  • IMG_8286.jpg
  • IMG_9090.jpg
  • IMG_9036.jpg
  • IMG_8987.jpg
  • 9C9R9498.jpg
  • 9C9R0026.jpg
  • 9C9R0140.jpg

Vorige week donderdag reed ik de Drentse 8 van Dwingeloo (UCI 1.1) , een klassieker over 141 km. in de vorm van een 8. Dit voerde ons door het typische Drentse landschap met veel smalle weggetjes, veel klinkers en een beetje kasseien. Het was behoorlijk chaotisch en opletten geblazen in het grote peloton van zo'n 166 vrouwen. Ik nam geen risico's en reed de wedstrijd uit in het 2e peloton op plek 75. Ina Teutenberg uit Duitsland wist voor de 3e keer op rij deze wedstrijd te winnen.

De World Cup Ronde van Drenthe op zaterdag reed mijn ploeg niet, want hier staan alleen UCI teams of Nationale- selecties aan de start. Ik stond ook niet voor de KNWU-selectie opgesteld, dus dit jaar geen World Cup voor mij.

Gisteren stonden we wel weer met ons Batavus team aan de start van de Novilon Eurocup Ronde van Drenthe (UCI 1.1), met de start in Coevorden en finish in Hoogeveen. Wederom een lange afstand van een kleine 140 km. kregen we voor de wielen. Met een kasseienstrook, smalle weggetjes, veel koude wind en 5 x VAM-berg beloofde het op voorhand een zware koers te worden. Met wederom een peloton van een kleine 170 rensters was het wederom een gevaarlijke boel en lastig om continue van voren te kunnen rijden!

In het begin probeerde ik met aanvallen een vroege ontsnapping te forceren, maar dit mislukte. Na de kasseienstrook kwam het uitgerekte peloton gelukkig weer samen, want ik zat helemaal van achteren. Ik wist weer helemaal van voren te komen en niet heel lang daarna kwam er een smal stuk klinkers vanuit Westerbork. Ik zag een mooi momentje om aan te vallen en kreeg wat sterke rensters mee die hard doortrokken. Nadat het daarna heel even stil viel ging Teutenberg van Columbia er flink tegenaan en trok zo het peloton op een lang lint. Ik had mezelf daarvoor een beetje opgeblazen en liet het even begaan, achteraf niet zo handig... Maar goed, gelukkig sloop mijn ploegmaatje Marit mee in het wiel van een paar mensen die achter Teutenberg aangingen. Zo was er al snel een sterke grote kopgroep ontstaan met in ieder geval eentje van ons erbij. Daarachter reed een 2e groepje en vlak daarachter zat ik met o.a. Bras, Gunnewijk, Bronzini, een Italiaanse en v/d Ree. Achter ons lag alles uit elkaar, wat later weer tot een peloton vormde. De samenwerking was bij ons ver te zoeken en zo zagen we het 2e groepje met vlak daarvoor de kopgroep, langzaam iets verder van ons weg rijden. Op de VAM-berg was Bras nog met een jump naar het 2e groepje toegesprongen en was het gaatje met ons max. maar 20-30sec... Maar aangezien de 2e groep langdurig op de kopgroep aan het jagen was kregen we het met 4 mensen niet meer dicht. Gunnewijk en Bronzini stapten af, daarna heb ik nog een tijdje met v/d Ree en de Italiaanse doorgereden, maar werden we na 110 km. als laatsten uit de wedstrijd gehaald. Waarschijnlijk vanwege de mannen-wedstrijd die op hetzelfde moment aan de gang was en het kleine rondje rond de VAM-berg waarover we toen reden. Ong. 10-15 km. daarvoor werd ook al het peloton (met daarin ploegmaatjes Elisabeth, Ilona, Esra en Joan) vanaf plek 33 t/m plek 100 ongeveer, uit koers gehaald. Wij reden op plek 30 in de wedstrijd, dus uiteindelijk haalden maar 29 rensters de finish. Een beetje jammer. Maar al met al had ik weer goede trainingskilometers in de benen! :-) Annemiek van Vleuten (Nederland Bloeit) won heel knap solo de wedstrijd, voor Ina Teutenberg (Columbia) en Kirsten Wild (Cervelo).


P.S. Dit is nog wel even grappig om te luisteren!

Wielrenster één brug te ver 10-04-2010
ZUIDVELD - De Australische wielrenster Bridie O'Donnell, heeft zaterdag per ongeluk het verkeerde evenement aangedaan. De renster deed mee aan de wereldbekerwedstrijd de Ronde van Drenthe. Maar kwam per ongeluk terecht op het parcours van de bevrijdingstour, die op hetzelfde moment Zuidveld aandeed.
Beide evenementen kwamen op hetzelfde moment door Zuidveld. Het wielerpeloton ging de brug over en één brug verder passeerde de bevrijdingstour. De Australische dame heeft per ongeluk de verkeerde afslag genomen en kwam vol verwarring bij onze verslaggever van de bevrijdingstour.
De renster van het Italiaanse team Valdarno sprak onthutst de verslaggever aan in de hoop dat hij de snelste route naar het goede parcours kon aanwijzen. Toen dit niet onmiddellijk gebeurde fietste ze kwaad weg.