Vera Koedooder-Brons op Nederlands kampioenschap Achtervolging

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Brons op Nederlands kampioenschap Achtervolging

Default09.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - Brons op Nederlands kampioenschap Achtervolging

Brons op Nederlands kampioenschap Achtervolging

Met de bronzen medaille op de achtervolging pakte ik afgelopen week tijdens het N.K. Baan in het Omnisport in Apeldoorn mijn 34e N.K. medaille in totaal (tijdrit-weg-baan).

Ik kwam dit N.K. uit op 3 onderdelen. Dinsdag 28 december begon met de 25 km. puntenkoers. Dit werd een tactische wedstrijd waarbij ik iets teveel op 2 paarden gokte. Kirsten Wild won de titel met ruime voorsprong, daarachter was het close tussen de plekken 2 t/m 5 (slechts 5 punten verschil). Helaas zat ik aan de verkeerde kant van de medaille..... 
 
Uitslag puntenkoers (top-8):
1. Kirsten Wild (Cervelo) - 49 pnt.
2. Amy Pieters (Merida) - 39 pnt.
3. Ellen van Dijk (HTC-Columbia) - 38 pnt.
4. Chantal Blaak (Leontien.nl) - 36 pnt.
5. Vera Koedooder (Batavus ladies Team) - 34 pnt.
6. Roxane Knetemann (Merida) - 23 pnt.
7. Natalie van Gogh (De Bollenstreek) - 21 pnt.
8. Rozanne Slik (Alcmaria Victrix) - 1 pnt. op 1 ronde

Woensdag 29 december stond mijn belangrijkste onderdeel op het programma, de 3 km. achtervolging. Kirsten Wild reed de snelste tijd in de kwalificatie met 3.42min., Ellen van Dijk klokte 3.42.9min. Ik reed de 3e tijd met 3.44min. en mocht 'savonds aantreden in de finale voor het brons tegen Amy Pieters (4e in de kwalificatie met 3.47.3). Ik reed wederom 3.44min., Amy klokte 3.47min., en zo kon ik het brons in ontvangst nemen. Van Dijk klopte Wild in de finale voor het goud. Ik had van tevoren voor mezelf ingezet op een iets snellere tijd (rond 3.42min.), dus was iets teleurgesteld. Met het gevoel en de tijden in de trainingen van vorige week had ik gehoopt op 1 a 2 sec. sneller. Deze week voelde ik me helaas ook wat minder en de buikkrampen van de afgelopen 4 dagen hielpen ook niet echt mee :-(. In dat opzicht moet ik voor nu tevreden zijn. We gaan in ieder geval weer hard verder bouwen aan de conditie in de komende tijd om over een paar maanden de echte vorm te pakken :-)!

Uitslag achtervolging (top-8):
1. Ellen van Dijk (HTC-Columbia) - 3.41.8 min.
2. Kirsten Wild (Cervelo) - 3.43.2
3. Vera Koedooder (Batavus Ladies Team) - 3.44.5
4. Amy Pieters (Merida) - 3.47.1
5. Annemiek van Vleuten (Nederland Bloeit) - 3.47.4
6. Iris Slappendel (Cervelo) - 3.47.8
7. Laura v/d Kamp (W.V Noordwesthoek) - 3.51.7
8. Chantal Blaak (Leontien.nl) - 3.52.3

Donderdagavond werd het 3e onderdeel verreden, de 10 km. Scratch. Eindelijk eens de internationale afstand van 10 km. op het N.K., na altijd maar 7,5 km. gereden te hebben. Goede verandering van de KNWU! Door een aantal tactische beslissingen (waar ik overigens achteraf geen spijt van heb), had ik in de finale geen goede kans meer op een medaille. Het sprintje voor de 3e plek (in groepje van 6) pakte ik nog een beetje dom aan, maar goed, dat maakte me op dat moment ook niet zoveel meer uit eigenlijk ;-). Winanda Spoor en Roxane Knetemann wisten allebei een ronde voorsprong te pakken en deze te behouden. De aanval loonde dus en dat is altijd mooi!

Uitslag scratch (top-8):
1. Winanda Spoor (Dolmans Landscaping)
2. Roxane Knetemann (Merida)
3. Ellen van Dijk (HTC-Columbia) op 1 ronde
4. Chantal Blaak (Leontien.nl)
5. Kirsten Wild (Cervelo)
6. Amy Pieters (Merida)
7. Vera Koedooder (Batavus Ladies Team)
8. Natalie van Gogh (De Bollenstreek)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

wo 29 dec 2010, 21:20
Van Dijk pakt titel op achtervolging

APELDOORN -  Baanrenster Ellen van Dijk is woensdag op de wielerpiste van Apeldoorn Nederlands kampioene geworden op de individuele achtervolging. Van Dijk, eerder al de beste in 2007 en 2008, klopte in de finale titelverdedigster Kirsten Wild: 3.41,854 om 3.43,233. Het brons was voor Vera Koedooder, die in de 'troostfinale' te snel was voor Amy Pieters.

Van Dijk was in de kwalificaties nog langzamer dan Wild, maar in de finale lagen de verhoudingen duidelijk anders. "Ik had me 's middags wat ingehouden, omdat ik precies wist welke tijd ik moest rijden om de finale te halen. Maar ik wist natuurlijk niet of Kirsten wel of niet voluit was gegaan in haar kwalificatie. Dus was ik wel gespannen.”
Met de eerste drie van het NK wil bondscoach Robert Slippens graag aantreden op de ploegachtervolging bij de WK half maart in Apeldoorn. Slippens ziet medaillekansen voor het drietal. Van Dijk hoopt hetzelfde, maar plaatste in Apeldoorn wel een kanttekening. "Andere landen zijn al veel langer als team aan het trainen op dit onderdeel. Wij hebben nog nooit in de gedroomde samenstelling getraind. Dat zal in wedstrijdverband ook pas in februari in Manchester gebeuren. De tijd begint te dringen. We moeten er snel werk van maken.”
Bron; Telegraaf.nl