Vera Koedooder-8e op het Wereldkampioenschap Achtervolging

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - 8e op het Wereldkampioenschap Achtervolging

Default03.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - 8e op het Wereldkampioenschap Achtervolging

8e op het Wereldkampioenschap Achtervolging

Vandaag begon het W.K. baan met de Achtervolging. Ik reed in de 8e rit tegen de Amerikaanse 2-voudig wereldkampioene van 2006 & 2007, Sarah Hammer. Ik versloeg haar nog in de finale van het W.K. Junioren in Trexlertown / USA in 2001....Vandaag, anno 2010 kwam het dus sinds lange tijd weer eens tot een confrontatie ;-) Ik verwachtte al dat ze mij in zou gaan halen en voor de wereldtitel mee zou gaan doen. Dit gebeurde ook. Ze haalde mij vlak voor de laatste ronde in, en noteerde veruit de snelste tijd (3.27.8 min.), ik werd 8e in 3.37.4 min. Slechts 0,2 sec. achter nummer 7 (Jamie Nielsen / Nzl.), en 1,2 sec. achter de nummer 6 (Lesya Kalitovska / Ukr. en de bronzen medaille-winnares van O.S. Peking 2008). Ellen deed het onwijs goed met een snelle tijd (3.33.7) en 5e plek, maar wat helaas 2 sec. tekort was voor een finale-plek. Van tevoren hoopte ik minimaal op een persoonlijk record (onder 3.40min.) en een top-8 of top-10 notering. Dit is in ieder geval gelukt, maar er waren nog een aantal verbeter-punten waardoor ik toch niet helemaal dik tevreden ben...
Morgenmiddag de ploegachtervolging met Ellen en Amy!
Later vandaag in de avond pakte Sarah Hammer overtuigend de wereldtitel in 3.28.6 min., voor de Engelse Wendy Houvenaghel (3.32.4). Het brons werd gewonnen door de Litouwse Serekaite, voor de Nieuw-Zeelandse Alison Shanks.

Zie hier alle uitslagen en een aantal foto's van dag 1 op Cyclingnews.com

Volledige uitslag is hier te zien op tissottiming.com

Foto's zijn o.a. te zien op Trackcycling


wo 24 mrt 2010, 16:33
Achtervolgsters uitgeschakeld
KOPENHAGEN -  Ellen van Dijk en Vera Koedooder zijn er woensdag op de openingsdag van de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Kopenhagen niet in geslaagd zich in de strijd om de medailles te mengen. Van Dijk kwam tot een tijd van 3.33,704 op de piste van Ballerup en werd daarmee vijfde.

Koedooder legde de 3 kilometer af in 3.37,466, een persoonlijk record en de achtste tijd. De Amerikaanse Sarah Hammer was in 3.27,826 veruit de snelste. Ze rijdt woensdagavond om het goud tegen de Britse Wendy Houvenaghel, die 3.30,377 realiseerde. Om het brons rijden de Nieuw-Zeelandse Alison Shanks (3.31,259) en de Litouwse Vilija Sereikaite: 3.31,905.

Van Dijk had zich meer voorgesteld van haar optreden in de Ballerup Super Arena. „Het doel was een plek bij de eerste vier. Dat is niet gelukt”, treurde de Amsterdamse studente. Van Dijk heeft net als Koedooder ambities om deel uit te maken van de olympische achtervolgingsploeg waarvoor de wegrensters Marianne Vos en Kirsten Wild ook al interesse toonden. Donderdag staat dat onderdeel al op het programma. Van Dijk en Koedooder komen in actie met Amy Pieters. Bron; Telesport.nl