Vera Koedooder-5e op het W.K. Ploegachtervolging...

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - 5e op het W.K. Ploegachtervolging...

Default11.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - 5e op het W.K. Ploegachtervolging...

5e op het W.K. Ploegachtervolging...

  • 1269590853_resized.jpg
Ploegachtervolgsters vijfde op WK baan
KOPENHAGEN -  De Nederlandse achtervolgsters Ellen van Dijk, Vera Koedooder en Amy Pieters zijn er bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Kopenhagen niet in geslaagd de laatste vier te bereiken. Het drietal was sneller dan ooit (3.25,156), maar werd met die tijd slechts vijfde.
De finale gaat tussen Australië, dat een tijd van 3.23,161 realiseerde, en Groot-Brittannië: 3.23,369. Om het brons strijden Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Vorig jaar eindigden de Nederlandse vrouwen als vierde. Bron; Telesport.nl

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update: donderdag 25 mrt 2010, 21:33

Achtervolgingsdames vijfde 
Op de team achtervolging slaagden Vera Koedooder, Amy Pieters en Ellen van Dijk er evenmin in de strijd om de medailles te bereiken.

Toch heerste er tevredenheid bij het drietal. Niet vanwege de vijfde plaats, wel vanwege de gerealiseerde tijd. "De marges met de toplanden zijn kleiner geworden", wist bondscoach Robert Slippens.

 De ploegachtervolging bij de vrouwen is een van de speerpunten met het oog op de Spelen van Londen 2012. "Met deze meiden, Kirsten Wild en misschien ook Marianne Vos kunnen we een wereldteam samenstellen", meende Slippens. Hij zag zijn trio op de piste van Ballerup, een voorstadje van Kopenhagen, een dik nationaal record rijden: 3.25,156.

Verschillen kleiner
Vorig jaar bereikte Nederland met dezelfde samenstelling de strijd om het brons. Ditmaal waren Australië (3.23,161), Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten sneller, maar de verschillen kleiner.

Van Dijk: "Ik baalde eerst over de klassering, maar zie ook dat we een flinke stap maken. We verliezen maar twee seconden op Australië en Engeland. Terwijl we nog veel specifieker kunnen gaan trainen. We zijn nog niet 'gefinetuned' en kunnen straks misschien ook Wild en Vos uit de kast trekken."

Het wordt dringen op het onderdeel dat nog maar enkele jaren bestaat maar afgelopen december al de olympische status kreeg toebedeeld.

Wegrenster Wild toonde al interesse, sprak ook met Slippens maar haar sponsor Cervélo zag haar niet graag op de baan rijden op een fiets van concurrerend merk Koga. "Als dat was opgelost had ze afgelopen winter al een wereldbeker gereden." Bron; Studiosport.nl