Vera Koedooder-3e in Omloop van Bambrugge, België

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - 3e in Omloop van Bambrugge, België

Default03.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - 3e in Omloop van Bambrugge, België

3e in Omloop van Bambrugge, België

  • BambruggeDE (2).jpg
  • BambruggeDE (9).jpg
  • BambruggeDE (11) (1).jpg
  • bambruggeDE (03).jpg
  • bambruggeDE (02).jpg
Na een aantal rustige dagen na de Thüringen Rundfahrt, werd het weer tijd voor wat snelheid en reed ik afgelopen woensdag een dernywedstrijd in Chaam. De Acht van Chaam, welke ik 3 keer eerder wist te winnen (2001,2003,2008) werd dit jaar dus jammer genoeg niet verreden als criterium. Het parcours werd sinds lange tijd veranderd (in een échte 8), en had een mooie strijd op kunnen leveren in een regulier criterium met de vele wind die er stond. Maar omdat er op dezelfde dag ook een criterium werd verreden in Alblasserdam, was de organisatie genoodzaakt om het op deze manier te organiseren. Chantal Blaak won de derny-wedstrijd, voor Kupfernagel en Gunnewijk. 

Uitslag:

  1.  Chantal Blaak Leontien.nl 25 -
  2.  Hanka Kupfernagel 23 -
  3.  Loes Gunnewijk Nederland Bloeit 21 -
  4.  Marianne Vos Nederland Bloeit 19 -
  5.  Vera Koedooder Batavus Ladies Cycling Team 17 -
  6.  Liesbet De Vocht Nederland Bloeit 15 -
  7.  Sanne Cant Bkcp-powerplus 14 -
  8.  Nikki Harris 13 -
  9.  Monique Van De Ree Leontien.nl 12 -
  10.  Arenda Grimberg Merida Cycling Team 11 -


Knaven en Koedooder leiden in Nederlands Profcriterium Klassement
Thursday 29 July 2010
Servais Knaven blijft ook na de Acht van Chaam de leider in het Nederlands Profcriterium Klassement. De renner van Milram, die bezig is aan een afscheidstournee, stond na de Profronde van Made al aan de leiding en verstevigde nu zijn positie door in Chaam derde te worden en punten te pakken in de tussensprints. Knaven heeft momenteel 42 punten en staat daarmee al vijftien punten voor op de nummer twee in het klassement, Bobbie Traksel. 

Bij de vrouwen is de leiding in handen van Vera Koedooder. Nadat zij eerder al 25 punten haalde in de door haar gewonnen Profronde van Made, werd de renster van Batavus nu vijfde in het dernycriterium tijdens de Acht van Chaam. Ze heeft nu vijf punten voorsprong op Arenda Grimberg. Bron; Wielerland.nl
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gisteravond reed ik in het Belgische Bambrugge. Het was een mooie heuvelachtige ronde met aardig wat wind. Na een paar ronden reed ik naar 2 ontsnapte rensters toe (de Belgische Van den Steen en de Canadese Cara Gillis). Er wisten vanuit het peloton nog 3 rensters bij ons aan te sluiten en zo reden we lange tijd met z'n zessen voorop, en pakten een maximale voorsprong van ongeveer 3 minuten.
Ik probeerde in de laatste ronde een paar keer weg te komen, maar voelde ook mijn achter-tube zacht worden. Ik kon gelukkig nog wel de wedstrijd ermee uitzingen, maar de laatste paar bochten durfde ik niet meer vol door, toen oud-Lotto ploegmaatje Sofie de Vuyst de kopgroep verraste met een jump in de laatste kilometer en vol door de laatste bochten knalde. Heb nog geluk gehad dat ik nog een paar bar in de tube had en evengoed nog naar een 3e plek kon rijden ;-).

Uitslag (top-15):

  1.  Sofie De Vuyst Lotto Ladies Team 02:23:35 25 -
  2.  Sjoukje Dufoer Topsport Vlaanderen Thompson Ladies Team zt. 23 -
  3.  Vera Koedooder Batavus Ladies Cycling Team zt. 21 -
  4.  Lensy Debboudt zt. 19 -
  5.  Cara Gillis zt. 17 -
  6.  Goedele Van Den Steen De Sprinters Malderen zt. 15 -
  7.  Jessie Daams Topsport Vlaanderen Thompson Ladies Team 01:41 14 -
  8.  Kelly Druyts Topsport Vlaanderen Thompson Ladies Team 01:55 13 -
  9.  Ine Beyen Topsport Vlaanderen Thompson Ladies Team zt. 12 -
  10.  Jolien Hoore Topsport Vlaanderen Thompson Ladies Team zt. 11 -
  11.  Evelyn Arys zt. 10 -
  12.  Monique Van De Ree Leontien.nl zt. 9 -
  13.  Anja Nobus zt. 8 -
  14.  Annelies Van Doorslaer Lotto Ladies Team zt. 7 -
  15.  Dunja Ceulemans Emversport International Cycling Team zt. 6 -

Koedooder derde in Bambrugge
Friday 30 July 2010
Vera Koedooder is in België derde geworden tijdens de omloop van Bambrugge. Op een heuvelachtig parcours zat de Nederlandse renster van Batavus mee in een kopgroep van zes rensters. Die reed al vroeg in de wedstrijd weg en bleef vooruit. Na negentig kwam het vervolgens op een sprint aan tussen het zestal. Koedooder sprintte daarbij, ondanks een leeglopende band, naar de derde plaats. Ze moest de Belgische rensters Sofie de Vuyst (Lotto Ladies) en Sjoukje Dufoer (Topsport Vlaanderen) voor zich dulden.

Bij de nieuwelingen meisjes greep Lysanne Rhode (RSC de Zuidwesthoek) net naast een podiumplek. Een kopgroep met daarin drie Belgische rensters bleef vooruit, waarna Rhode de pelotonsprint won en vierde werd. Haar ploeggenootje Kirsten Coppens werd zesde, terwijl Haliegh Dolman (WV de Jonge Renner) achtste werd. Bron; Wielerland.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Ereprijs Café "De Fijnen" was de tweede wedstrijd van de dag voor Bambrugge Sportief. Om 18u namen 82 dames elite de start voor 12 ronden van 7,5 km. of 90 km.

De openingsronden werden gekenmerkt door verschillende aanvalspogingen. Het peloton reageerde steeds gevat. In de vierde ronde ontstond een kopgroep van drie met de Canadese Cara Gillis, Goedele Van Den Steen en de Nederlandse Vera Koedooder. De kopgroep werd uitgebreid naar zes. Lensy Debboudt, Sjoukje Dufoer en Sofie De Vuyst vervolledigden de kopgroep. Er werd een sterke kopgroep gevormd en wie nog kans wou maken op de overwinning zou snel mogen reageren. Net voorbij half koers, kwam er een tegenaanval van Jolien D'Hoore en Evelyn Arys. Tegen het zestal was niks te beginnen. Anisha Vekemans sloot bij de twee achtervolgsters aan maar ook het peloton reageerde fel.

De strijd om de zege zou tussen het zestal gaan. In de slotkilometer zette Sofie De Vuyst alles op alles. Net voor de laatste rechte lijn, waren er nog enkele scherpe bochten. Sofie nam alle risico's en slaagde in haar opzet. Zij behaalde zo haar eerste seizoenszege wat haar enorm deugd deed. Sjoukje Dufoer eindigde tweede, de Nederlandse Vera Koedooder derde (zij kreeg helaas te maken met een leeglopende band in de slotkilometer), Lensy Debboudt vierde, Cara Gillis (Can) vijfde en Goedele Van Den Steen zesde. Op 1'41" werd Jessie Daams afgescheiden zevende. De spurt om de achtste plaats, op 1'55", werd gewonnen door Kelly Druyts voor Ine Beyen en Jolien D'Hoore. Bron; Alain Sennesael - Cyclingnews.Nu