Vera Koedooder-2e in thuiswedstrijd Ronde van de Bakkerstraat

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - 2e in thuiswedstrijd Ronde van de Bakkerstraat

Default11.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2010 - 2e in thuiswedstrijd Ronde van de Bakkerstraat

2e in thuiswedstrijd Ronde van de Bakkerstraat

  • bakkerstraat podium.jpg
  • bakkerstraat finish.jpg
  • bakkerstraat actie.jpg
Mijn website lag er een aantal dagen gedeeltelijk uit (de nieuws-module deed het niet meer), maar inmiddels is het opgelost en kan ik ook weer een update plaatsen! 
Na een vrij rustige trainingsweek na de Tsjechische etappekoers Krasna Lipa (8-11 juli), werd ik eergisteren (zondag) 2e in mijn thuiswedstrijd; de Ronde v/d Bakkerstraat in Bovenkarspel.
Na mijn solo overwinning van vorig jaar, kon ik dit jaar dus helaas net geen herhaling opvoeren.
Normaal gesproken hecht ik weinig waarde aan een criterium, dit zijn vaak goede trainingen en als je dan op het podium kan rijden is het mooi meegenomen. Normaal tellen voornamelijk de klassiekers, kampioenschappen en etappekoersen. Maar een criterium rijden in je eigen woonplaats blijft natuurlijk altijd wel speciaal!

Er stond een mooi deelnemersveld aan het vertrek voor 34 ronden van bijna 1800 meter.
Na wat schermutserlingen, reden er vrij vroeg in de wedstrijd 2 rensters weg (ploegmaatje Esra Tromp en de Australische Ashlee Ankudinoff), het peloton liet dit begaan en viel vaak helemaal stil. Op ongeveer 20 ronden voor het einde wist ik met een klein groepje van 4 (2 Australische en J. Braam) de oversteek te maken naar de 2 koploopsters, waarbij ik voornamelijk de 2 Australische het werk liet doen. Toen we snel het gat van ong. 30-40" gedicht hadden en met 6 voorop reden werd er helaas niet goed genoeg samengewerkt, een aantal rensters wilden of konden geen hoog tempo houden en daarom viel het ook af en toe stil in de kopgroep. Tegelijkertijd werd er in het peloton flink achter ons aangereden. Ik ging vervolgens in de aanval en kreeg alleen de snelle baanrenster Belinda Goss mee. De rest v/d kopgroep werd teruggepakt door het peloton. Ik was duidelijk de gangmaakster van ons tweeën. Zodra Goss op kop kwam ging het tempo iedere keer met zo'n 5 km./h naar beneden. Toen we de laatste 6 ronden in gingen heb ik meerdere malen geprobeerd om met een harde demarrage bij haar weg te rijden, maar ze wist toch steeds weer in m'n wiel terug te komen. 

De samenwerking was vervolgens weg en de laatste ronden werd het door mijn aanvallen letterlijk hollen en stilstaan. Gelukkig hadden we genoeg voorsprong op een achtervolgend groepje en het peloton opgebouwd dus de voorsprong kwam niet in groot gevaar. In een lange sprint van kop af aan leek het er op dat ik het haalde, maar in de laatste tientallen meters kwam ze toch nog net langszij en won met een halve fietslengte.
Erg jammer, maar het Australische blok reed goed als team en was sterk. Dat bewijst de 3e plek van de Australische Megan Dunn, meervoudig Wereldkampioene bij de Junioren een paar jaar geleden. Zij won de sprint van een klein achtervolgend groepje.
Toch is een 2e plaats ook niet slecht, ik ken de Australische rensters van de World Cups en W.K. op de baan, en daar strijden we ook steeds om de medailles. 

Het was gaaf om tijdens de wedstrijd zoveel mensen langs de kant te horen en te zien aanmoedigen! Bij deze heel erg bedankt aan iedereen! Super gaaf!
Ik wist ook niet dat ik een paar jonge grote fans in Bovenkarspel had wonen, binnenkort zal ik Steffi van de Bovenkamp uitnodigen voor een fietsritje door Bovenkarspel en omstreken :-)


Uitslag (top-10):

 Rnk. Coureur Team Tijd NT WR
  1.  Belinda Goss 25 -
  2.  Vera Koedooder Batavus Ladies Cycling Team 23 -
  3.  Megan Dunn 21 -
  4.  Jessica Glasbergen W.V. Eemland 19 -
  5.  Joukje Braam Cycling Team People's Trust 17 -
  6.  Bianca Van Den Hoek W.V. Eemland 15 -
  7.  Esra Tromp Batavus Ladies Cycling Team 14 -
  8.  Melissa Hoskins 13 -
  9.  Joan Boskamp Batavus Ladies Cycling Team 12 -
  10.  Ashlee Ankudinoff 11 -


Inmiddels zit ik alweer met de KNWU- selectie in Duitsland (Thüringen). Hier rijden we de Thüringen Rundfahrt, een zware 6-daagse etappekoers. We rijden hier met 4 rensters van Leontien.nl (Andrea Bosman, Irene v/d Broek, Anne de Wildt, Josien van Wingerden), 1 renster van Nederland Bloeit (Janneke Kanis), en ikzelf.