Vera Koedooder-Winst in thuiswedstrijd in Bovenkarspel!

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Winst in thuiswedstrijd in Bovenkarspel!

Default07.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Winst in thuiswedstrijd in Bovenkarspel!

Winst in thuiswedstrijd in Bovenkarspel!

Vandaag in mijn thuiswedstrijd 'De Ronde v/d Bakkerstraat' in Bovenkarspel GEWONNEN!!
We gingen om 13.30u van start voor 60 km. door de straten van Bovenkarspel, de dichtsbijzijnde straat (Prins Willem Alexanderlaan) ligt ong. 800 mtr. van mijn huis vandaan.
Nadat ik me in de eerste ronden vrij rustig gehouden had (en alleen een paar gaten had dichtgereden met 'n aantal anderen, naar een paar ontsnappingen toe), ging ik er na ong. 23 km. alleen vandoor. Het was dus nog 37 km. naar de finish! Het parcours met klinkers, een paar lastige bochten, en de vele wind maakte het rondje erg zwaar, en heb behoorlijk moeten afzien in mijn eentje. Maar de vele aanmoedigingen van eigen familie, schoon-familie, kennissen en dorpsgenoten (helaas hadden mijn 2 broers andere verplichtingen), hebben enorm geholpen, waarvoor DANK! Mijn kleine nichtje Annemia mocht, net als na de Westfriese dorpenomloop dit jaar & vorig jaar, weer mee op het podium, wat ze natuurlijk erg leuk vond. We hadden geluk met het mooie zonnige weer, waar er vooraf onweersbuien waren voorspeld. Zo had mijn organiserende vereniging West-Frisia loon naar werken; een goed georganiseerde wedstrijd, met veel publiek langs de kant. En bij zowel de B/C-amateurs, Elite-vrouwen/Vrouwen-B, als bij de Elite-mannen, waren het mooie wedstrijden.

Ik moest afwachten hoe mijn conditie ervoor stond na de zware 10-daagse Giro d'Italia van vorige week, maar deze blijkt dus goed in orde te zijn heb ik gemerkt ;-)
Op ong. 3/4 ronde achter mij, sprintte de huidige Wereldkampioene baan op het onderdeel Omnium, Josephine Tomic (Australie), naar de 2e plek, voor Elisabeth Braam (Batavus team). Het was jammer dat het deelnemersveld kwantitatief niet groot was, en er een aantal rensters niet van start waren gegaan. Toch was het veld kwalitatief wel redelijk sterk, waaronder 4 Australische rensters v/d Nationale baanselectie Australie.

Aankomende nacht wordt het vroeg opstaan, rond een uur of 4, dan vertrek ik met Richard naar het mooie Frankrijk voor een weekje trainingskamp in de Franse Alpen met nog 4 andere vrienden! :-)

ZIE VOOR FOTO'S VAN ROB DUIN (BF-ONE.COM) IN HET FOTOBOEK.


Uitslag:

1. Vera Koedooder (Lotto-Belisol)
2. Josephine Tomic (Nationale baan-selectie Australie)
3. Elisabeth Braam (Batavus Cyclingteam)
4. Liesbeth Bakker (DSB Bank)
5. Elise van Hage (Red-Sun Team)
6. Ashlee Ankudinoff (Nationale baan-selectie Australie)
7. Kirsten Peetoom (Restore)
8. Joukje Braam (People's Trust)
9. Marit Huisman (Leontien.nl)
10. Jessica Glasbergen (Merida Ladies)