Vera Koedooder-Winst in de 1000 euro Finale Afvalrace in Brasschaat!

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Winst in de 1000 euro Finale Afvalrace in Brasschaat!

Default09.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Winst in de 1000 euro Finale Afvalrace in Brasschaat!

Winst in de 1000 euro Finale Afvalrace in Brasschaat!

Vanavond heb ik de 1000 euro Afvalrace gewonnen in het Belgische Brasschaat - Maria-ter-Heide.
Nadat ik in 2006 al eens de 1000euro Afvalrace had gewonnen, greep ik vorig jaar nipt naast deze zege. Toen versloeg Liesbet de Vocht me, na de halve wedstrijd in mijn wiel gezeten te hebben. Ik maakte toen ook nog een schakel-fout in de sprint, waardoor ik de premie misgreep. Dit jaar was er een mogelijkheid voor revanche, maar het werd me wederom zeker niet makkelijk gemaakt! ;-)

Vanavond stond er in Brasschaat de Marc van Beek Memorial, een wedstrijd over 101,2 km, op het programma voor de AA-drink wielertrofee. Ik won deze wedstrijd vorig jaar, toen ik bij een medevluchtster wegreed in de laatste kilometers. Toen was het een omloop over ong. 5 km., dit jaar werd het parcours verlengd naar ong. 9,5 km., met een vervelende kasseienstrook erin. Hier reed ik op 1,5 ronde voor het einde nog mijn achtertube van mijn Zipp-wiel lek, en moest ik flink aan de bak om weer terug te keren bij het vluchtgroepje waarin ik reed!Ludivine Henrion won de sprint in een groepje van 3 voor Petra Dijkman en Lensy Debboudt. Kort hierachter won Pijnenborg in een groepje van 4, voor Rachel Mercer, Vera Koedooder en Lieselot Decroix.

Nadien werd er kort na de klassieker door de 20 eersten nog een afvallingsrace over ong. 17 km. verreden op de Bredabaan, om 1000 euro. Iedere kilometer ongeveer, viel er een renster af.
Hier was Vera Koedooder duidelijk de sterkste, ondanks een numeriek overwicht van de Red-Sun Ladies (4) en de Engelse baanselectie (4). Na veel aanvallen bleef Koedooder halverwege over met Pijnenborg. Deze deed geen enkel kopwerk, doordat Emma Johansson, Debboudt en Ludivine Henrion in achtervolging waren. Na een ware slijtage-slag viel Johansson het laatste af, waardoor de koploopsters het mochten uitmaken. Ondanks dat Koedooder al het kopwerk had gedaan, won ze na een lange spurt van kop af aan de 1000 euro. 2e werd dus Pijnenborg en 3e werd Emma Johansson.

Zie voor foto's in het fotoboek!


Uitslag Marc van Beek Memorial, Brasschaat (omloop over 102 km.) (top-10):
1.
Ludivine Henrion – BEL. (Red Sun Ladies)
2.
Petra Dijkman – NED. (Red Sun Ladies)
3.
Lensy Debboudt – BEL. (Keukens Redant)
4. Mascha Pijnenborg – NED.
(Red Sun Ladies)
5.
Rachel Mercer – AUS. (Hitec Products)
6. Vera Koedooder – NED. (Lotto-Belisol)
7. Lieselot Decroix – BEL. (Cervelo Test Team)
8.
Nana Steenssens – BEL. (Royal Antwerp Bicycle Club)
9. Noortje Tabak – NED.
(DSB Bank)
10. Joanna Rowsell – GBR.
(100% Me)

Uitslag 1000 euro Afvalrace over 16,5 km. (top-5):
1. Vera Koedooder – NED. (Lotto-Belisol)

2. Mascha Pijnenborg – NED.
(Red Sun Ladies)
3. Emma Johansson – ZWE.(Red Sun Ladies)
4. Ludivine Henrion – BEL. (Red Sun Ladies)
5. Hannah Mayho – GBR.
(100% Me)