Vera Koedooder-Weleda & sporten in oktober

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Weleda & sporten in oktober

Default10.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Weleda & sporten in oktober

Weleda & sporten in oktober

De bladeren vallen weer bij bosjes van de bomen, de gezellige, mooie herfstkleuren komen weer tevoorschijn, en de temperatuur zakt soms behoorlijk, wat vaak gepaard gaat met guur, regenachtig weer.
Als dat allemaal het geval is, is het voor de meeste wielren(st)ers bijna weer tijd om andere dingen van het leven te zien en te doen. Want wedstrijden zijn er dan gewoon niet meer (voor de échte weg en – baanrensters). Maar wat gaan ze dan doen tot de tijd dat de wedstrijden weer op het programma staan?
Er zijn veldrit –en mountainbike wedstrijden, maar meestal waagt de gemiddelde baan / wegrenster zich daar niet aan, want dan zijn de meeste het na een aantal jaar zat vanwege overtraindheid, lol eraf of etc.
Het seizoen duurt in principe van ong. maart t/m oktober voor de wegrensters, en van februari t/m september voor de baanrensters. Nu kan je ook heel goed de weg én de baan combineren (iets wat ik heel graag doe), dus dan is het seizoen best lang! Aangezien de (ook nog eens belangrijke) wedstrijden in februari voor mij beginnen, is het eigenlijk wel zaak niet zo’n erg lange rustperiode in te lassen. Voor mij was het maandje oktober dan ook een extra geniet maand. Want nu, in de 2e week van november, ben ik inmiddels alweer fanatieker in de weer.
Ik ging een weekje heerlijk naar de Turkse Riviëra, vierde mijn verjaardag en die van mijn vriend, en ben maar liefst 1 keer uit geweest. Ik wist gelijk weer hoe het was om tot ong. mijn 80e een bijdrage te leveren aan het stilaan opkomen van minder gehoor. In die zin, de muziek stond onwijs hard tijdens dat uitgaan (net zoals in bijna iedere andere discotheek), en ik was tot die avond eigenlijk alleen een jaar lang geconfronteerd met speakers langs het parcours van de wedstrijden. Ook wist ik weer waarom er zoveel jeugd een minder goede conditie heeft, ik was een buitenbeentje wat roken betrof. Waar ik meer in uitblonk was het vele actieve dansen, de hele avond door, met mijn mede fiets vreemdelingen in het uitgaansleven.

Wat was het extra genieten in die maand oktober. Ik hoefde niets, alles mocht. Tijdens de trainingen keek ik lekker om me heen, en als ik geen zin had om hard te fietsen, dan hoefde dat niet, al was dat best moeilijk soms….