Vera Koedooder-Terug van vakantie in Egypte, trainingen worden bijna weer hervat!

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Terug van vakantie in Egypte, trainingen worden bijna weer hervat!

Default15.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Terug van vakantie in Egypte, trainingen worden bijna weer hervat!

Terug van vakantie in Egypte, trainingen worden bijna weer hervat!

Afgelopen donderdagavond (19 nov.) zijn Richard en ik weer op Nederlandse bodem teruggekeerd na een lekkere 10-daagse vakantie in Egypte. Het was soms wel even een raar idee dat ik in Egypte zat en op het einde van de vakantie, aan de andere kant van de wereld, de World Cup Baan in Melbourne begonnen was. Maar na een lang baan-weg-baanseizoen is deze rustperiode wel even nodig om straks in maart weer te kunnen pieken :-) !

De reis begon op 9 nov. al speciaal doordat ik heel toevallig bij mijn buurman William van Polen (gezagsvoerder) in het vliegtuig zat! We vlogen namelijk met Transavia en daar is hij al heel wat jaren werkzaam! Ik heb tijdens de vlucht ongeveer 45 min. in de kockpit gezeten bij William en zijn collega. Heel mooi en interessant. Richard en ik hebben daarna de landing eens op een andere manier mee mogen maken vanuit de kockpit. Het was jammergenoeg in de avond, dus donker, waardoor we minder dingen konden zien dan overdag. Maar het was evengoed gaaf om eens mee te maken. William, nogmaals bedankt :-) !

We hebben tijdens de vakantie in Hurghada lekker kunnen relaxen op ons Sunrise Garden Beach Resort. Alhoewel, niet helemaal, want Richard is een paar dagen ziek geweest. Gelukkig heeft dit hoegenaamd geen invloed gehad en was hij de laatste 5 dagen bijna weer helemaal het ventje. Maar een beetje zonde was het natuurlijk wel.
We hebben o.a. gesnorkeld, een aantal sportieve activiteiten gedaan (tafeltennis, plik-plok, zwemmen, waterskieen, pool-biljart, 2xcardio-fitness), 'savonds een paar keer een show bijgewoond (Chinese boeddah en acts van artiesten van het Chinees staatscircus, heel indrukwekkend!) en op de 1-na-laatste dag een trip gemaakt naar het supermooie eilandje Mahmaya - Giftun. Daar hebben we veel gesnorkeld, dat was fantastisch. Het was net een groot aquarium waar we in zwommen, met ontelbaar veel prachtige verschillende soorten vissen.

We zijn niet naar de piramides wezen kijken, simpelweg omdat deze veel te ver weg waren. We hadden niet zoveel zin om uren achter elkaar in een busje te gaan zitten. Maar we willen hier in de toekomst zeker nog wel een keer naartoe, dan zullen we moeten vliegen op Luxor of Cairo.

Het weer was iedere dag super, stralende blauwe lucht. De wolken die in de 9 dagen van onze vakantie langskwamen over Hurghada waren op 2 handen te tellen. Rond de 28-30 graden was ook erg lekker, in ieder geval niet te heet. Het eten was wel even wennen, maar dat is op zich wel logisch als je naar een Arabisch land gaat natuurlijk.
We mochten ook gebruik maken van het resort naast ons; het Sunrise Mamlouk Palace Resort. We hadden al met al dus veel zwembaden en veel eetgelegenheden tot onze beschikking :-) De 10 dagen waren omgevlogen, ik kan het bijna nog steeds niet bevatten dat het er alweer op zit.

In de komende week volgen er weer een aantal plaatjes in het FOTOBOEK op deze site!

Giftun -Mahmaya Island
Mahmaya - Giftun eilandje

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na dit weekend zal ik weer rustig in gang gaan schieten op de fiets, en de komende weken staan voornamelijk in het teken om een goede basis te gaan leggen. Op 2 dec. staat alweer de volgende buitenlandse trip op het programma. Dan vertrek ik voor 10 dagen naar Stellenbosch in Zuid-Afrika, voor een trainingskamp op de weg met de Nationale baanselectie.


Stellenbosch; bekend vanwege de vele (lekkere) wijnstreken, maar ook ideaal als trainingsgebied!