Vera Koedooder-Terug van trainingskamp in Zuid-Afrika

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Terug van trainingskamp in Zuid-Afrika

Default16.JPG

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Terug van trainingskamp in Zuid-Afrika

Terug van trainingskamp in Zuid-Afrika

Nadat ik gisteren een uitgebreid verslag had getypt van het trainingskamp in Zuid-Afrika, drukte ik daarna per ongeluk op een verkeerde toets en was alles in een klap weg...Knullig!
Vandaag dan even opnieuw een verslagje typen...

Afgelopen zaterdag-middag was ik weer thuis gekomen van 10 dagen trainingskamp (2 - 12 dec.) met de Nationale baanselectie, zie ook mijn eerdere nieuwsbericht. We verbleven met onze duur-coach Robert Slippens, 9 renners plus Amy Pieters en ik in Stellenbosch, in een 5* Guesthouse, genaamd WedgeView. Een ontzettend mooie accomodatie, met super mooi uitzicht, aardige mensen, goed eten (veel vers fruit en lekkere pasta's) en mooie kamers.

Naast de 3 reis/rustdagen (2-7-12 dec.), hebben we 8 dagen kunnen trainen op de weg in de zon en de heuvels. Ik heb weer zo'n 28,5 uur training in de benen zitten en voel al weer wat meer conditie sinds mijn rustperiode. Het weer was super, tussen de 28-32 graden (gevoelstemperatuur meestal veel warmer!). Alleen op de rustdag was het in de ochtend regenachtig, goed uitgekiend dus ;-)

Amy en ik hebben 1 dag (5 dec.) met de vrouwen-selectie van Johan Lammerts meegetraind (zie onderstaande foto), deze zaten op ong. 30-45min. bij ons vandaan in Paarl, voor 2 weken trainingskamp. De rest van de dagen zijn we (soms gedeeltelijk) met de mannen meegeweest.

Een beetje jammer was dat er na de eerste dagen een soort bacterie heerste, of er hing iets anders in de lucht. In ieder geval waren er veel mensen in de groep die met darm/maagklachten te kampen hadden. Ikzelf was ook 1 dagje ziek, vorige week woensdag. Ik werd brak, moe, met verhoging en een superhoge ochtendpols wakker. Na een matig ontbijt en een slecht toiletbezoekje ben ik toch 3 uur de fiets op gegaan. Ik voelde me uiteraard niet al te best, zat misselijk en moe op de fiets met een hartslag die snel de lucht in schoot. Had die dag dus wel getraind, maar met weinig effect denk ik...Die middag en avond daarna was ik nog meer brak, had ik koorts, en heb ik veel gelegen en geslapen. De volgende ochtend werd ik gelukkig een stuk fitter wakker zonder verhoging of koorts, en een hartslag die 15 slagen lager was dan de dag ervoor! Een dag na koorts mag je in principe geen intensieve training doen, dus heb ik op mezelf 2uur duurtraining gedaan. De dag daarna (11 dec.) voelde ik me nog weer een stuk fitter en ben ik weer met de groep meegegaan, en kon ik op de laatste trainingsdag gelukkig nog een goede training van ruim 4uur afwerken.

Later die avond werden we om 20.30u opgehaald en vlogen we om s'nachts om 1uur weer terug naar Amsterdam. Een nachtvlucht dus, en ik heb wederom gemerkt dat ik geen vliegtuig-slaper ben...Er kwam zelfs een stewardess naar me toe dat het haar was opgevallen dat ze mij als enige de hele nacht wakker had gezien in het vliegtuig :-( Het helpt ook niet bepaald mee als je aan de ene kant een vrouw hebt zitten die keihard snurkt. Als ze niet snurkte dan niestte ze wel. Aan de andere kant zat een behoorlijk forse vrouw, die volgens mij teveel had gedronken en bepaald niet fris rook...Maar goed, had verder wel 2 leuke films gekeken ;-)
Ik denk dat ik max. 2 uurtjes had geslapen. Na een training van 4uur is dat natuurlijk niet bepaald ideaal. Afgelopen zaterdag-middag kwam ik dan ook behoorlijk suf en brak aan op Schiphol, en heb de volgende nacht het klokkie rond geslapen. De volgende keer zal ik even een paar goede maatregelen treffen als ik weer in een nacht-vlucht terecht kom ;-).

Het is in ieder geval wel weer lekker om thuis te zijn en vriend en familie weer te zien! Het is altijd leuk om weg te gaan naar een andere omgeving of ander land, maar daarna is het ook weer erg lekker om thuis te komen.

De komende week zal het nog een beetje aanpassen zijn aan de lage temperatuur hier in Nederland, het is toch ong. 25 graden kouder dan waar ik vandaan kom. Ik zal voornamelijk nog duur en krachttrainingen doen en vanaf volgende week weer wat meer intensievere dingen. Dan is het voorbereiden op de 6-daagse van Rotterdam, en rij ik tussendoor op 28 dec. nog het N.K. Baan 500 mtr. Tijdrit in Alkmaar. Dit doe ik puur als een goede starttraining voor de (ploeg)achtervolging.

Foto's van het trainingskamp komen later deze week weer in mijn fotoboek te staan!

Tot zover...

Klimmen met mooi uitzicht
Klimmen met mooi uitzicht.

CIMG2890.JPG
Bovenop een klim bij Paarl.


Na een (hete) training met de vrouwen-selectie, zochten we wat verkoeling in het zwembad op hun accomodatie in Paarl. Uiterst links zit ik. Foto Martine Bras.


Op onze rustdag (7 dec.), waren de BMX-selectie en vrouwen-selectie bij ons uitgenodigd voor een BBQ. Foto Martine Bras.