Vera Koedooder-Terug van goed trainingskamp in Valencia...

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Terug van goed trainingskamp in Valencia...

Default06.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Terug van goed trainingskamp in Valencia...

Terug van goed trainingskamp in Valencia...

Gisteravond ben ik weer op Nederlandse bodem geland na een goed trainingskamp met de Baanselectie in Valencia / Spanje.
Met een grote groep van 8 mannelijke duurrenners, 3 vrouwelijke duurrensters, 3 mannelijke sprinters en 2 vrouwelijke sprintsters, hebben we goed getraind in de aanloop naar het W.K. Baan, welke 25-29 maart voor de deur staat.
Wij verbleven hier 10 dagen om op de weg en de baan te trainen. Er zijn schitterende wegen en gebieden om op de weg te fietsen (als je na ong. een half uur fietsen uit de drukkere wegen van Valencia vandaan bent), en de baan lag maar 500 meter van ons hotel vandaan, dus dit was ook ideaal. Deze baan- en wegtrainingen werden met elkaar afgewisseld.

Na mijn aankomst op Schiphol ben ik zondagavond met mijn moeder nog doorgegaan naar een hotel in Eindhoven. Hier stonden maandagochtend controles te wachten in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. De aangebrachte patch in mijn bekkenslagader (van operatie in nov. 2005) moet om de zoveel tijd worden gecheckt. Deze mag namelijk niet te wijd worden, anders kan deze knappen. De uitslagen waren oké, maar het was sinds de controle in mei 2006 toch aardig was wijder geworden, zodat ik over een jaar wederom mag terugkomen hiervoor, normaal is dat drie jaar. Na ook een bezoekje aan de manueel therapeut Paul Cuppen in Waalre ben ik voorlopig weer up-to-date voor de wedstrijden die komen gaan!

Morgen rijdt ik een trainingswedstrijdje op de baan in Alkmaar (Voorjaarscompetitie) en zondag zal ik mijn eerste wegkoers op Europese bodem rijden in Tielt-Winge / België(topcompetitiewedstrijd AA-Drink wielertrofee).