Vera Koedooder-Terug uit de Franse Alpen...

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Terug uit de Franse Alpen...

Default03.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Terug uit de Franse Alpen...

Terug uit de Franse Alpen...

Gisteravond zijn Richard en ik weer teruggekomen uit de Franse Alpen.

Na de zware Giro en mijn winst in mijn woonplaats Bovenkarspel (19 juli), heb ik de vorm nog wat aangescherpt in het bergachtige gebied van de Franse Alpen.
Wij zaten daar in een appartement van Au Bon Accueil in Venosc, met nog 2 stellen, Niek & Marleen, en Vincent & Carla. Het was enorm gezellig en zeker voor herhaling vatbaar!!
Richard, Vincent, Niek en ik hebben mooie ronden gereden van tussen de 3 en 4 uur. De 2 vrouwen vermaakten zich in de tussentijd met andere leuke dingen.
O.a. de Col d'Ornon, Col de la Croix de Fer, Col de Berarde, Les-Deux-Alpes en de Col de Izoard zijn we opgereden. Nadat ik de Alpe d'Huez vorig jaar voor het eerst redelijk normaal had opgereden, hebben Richard, Niek, Vincent en ik er vorige week hard opgereden in de vorm van de tijdrit. Mijn doel was onder de 55 min., dit was ruimschoots gelukt met een tijd van 52.30min.!! Het wattage op mijn SRM bewees een flinke vooruitgang in de afgelopen maanden. Hopelijk wordt het de komende tijd ook bevestigd met goede uitslagen.

Logo Au Bon Accueil (gif, 3 kb)

Na deze goede, mooie trainingsweek, is het nu dus weer tijd voor een aantal wedstrijden!
Morgen staat de Acht van Chaam op het programma. De wedstrijd die ik vorig jaar solo wist te winnen! Ik won deze koers ook al in 2003 en in 2000 bij de Junior- vrouwen. Na onze wedstrijd komen de Profs in actie, met o.a. de gebroeders Schleck en Nederlands kampioen Moerenhout.
A.s. weekend ben ik actief in Duitsland, waar op zaterdag de Olympia Preis (criterium over 55 km.), en zondag de Sparkassen Giro over 90 km. (UCI 1.9.1 wedstrijd) op de rol staat.


Au Bon Accueil, Venosc / Frankrijk
Acht van Chaam