Vera Koedooder-Overwinning in Mijl van Mares in Maarheeze

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Overwinning in Mijl van Mares in Maarheeze

Default01.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Overwinning in Mijl van Mares in Maarheeze

Overwinning in Mijl van Mares in Maarheeze

Gisteren wederom een overwinning behaald deze week. In het profcriterium 'de Mijl van Mares' in het Brabantse Maarheeze pakte ik de winst door de sprint te winnen van 2 medevluchtsters. 

Na een zware tijdrittraining, afgelopen donderdag, zat ik te twijfelen of ik de Mijl van Mares zou gaan rijden. Ik voelde me toch goed genoeg in de ochtend en nadat een paar mensen me hadden overgehaald om toch te rijden ben ik maar van start gegaan. Zonder echte bedoelingen om een uitslag te rijden, maar na een kilometer of 4 wedstrijd, ontstond er toch een goede situatie daarvoor. De Engelse Lucy Martin demareerde en kreeg een gaatje van een paar honderd meter van het peloton. Ik ben er naartoe gesprongen, en bijna meteen daarna, ook Knetemann.
Na een paar ronden reden we met z'n 3'en op kop. We reden een vlak tempo'tje en reden een mooie voorsprong bij elkaar. Het peloton heeft nog een tijdje tempo gemaakt achter ons, maar het lukte niet meer om het gat te dichten. Een groepje van 4 reed later weg uit het peloton, maar deze kregen ons ook niet meer terug gepakt. Ong. 12 ronden voor het einde dubbelden we het peloton, welke 5 ronden voor de finish af mochten sprinten.
Ons groepje, en het groepje van 4 reden nog door voor de ereplaatsen. Ik ging als 3e door de laatste bocht, maar met een goede sprint wist ik langs de anderen als eerste te finishen! Toch wel goed dat ik van start ben gegaan dus...Winnen is altijd leuk ;-) Laurens ten Dam won 'savonds bij de profs. 

Na de koers ben ik met Richard meteen doorgereden naar Valkenburg, waar we sinds gisteren 2 nachten in een hotelletje zitten. Richard heeft vandaag een 175 km. lange toertocht in de buurt van Luik gedaan met een paar maten, en ik heb vandaag heb ik een lekker herstel-ritje gemaakt. Morgenmiddag om 13.00u ga ik van start in de Topcompetitie- wedstrijd (UCI 1.2) 'Holland Hills Classic', met start en finish in Valkenburg. Hier behaalde ik vorig jaar nog een 3e plek. Het zou gaaf zijn als ik dit jaar weer een goede uitslag kan neerzetten in deze loodzware wedstrijd.
Zie voor meer info de onderstaande link.


Uitslag (top-25):

1. Vera Koedooder - NED. (Lotto-Belisol)

2. Lucy Martin - GBR. (100% Me)
3. Roxane Knetemann - NED. (Ton van Bemmelen Sports)
4. Katie Colclough - GBR. (100% Me)
5. Kate Cullen - GBR.
6. Sharron Laws - AUS.
7. Tanja Hennes - DUI. (Team Nutrixxion)
8. Inge Klep - NED. (Red Sun Team)
9. Sandra van Veghel - NED. (Merida Ladies)
10. Marit Huisman - NED. (Leontien.nl)
11. Anne Eversdijk - NED. (Ton van Bemmelen Sports)
12. Liesbeth Bakker - NED. (DSB Bank)
13. Alike Haanstra - NED. (Merida Ladies)
14. Gina Haatz - DUI. (Team Nutrixxion)
15. Hanna Mayo - GBR. (100% Me)
16. Sissy van Alebeek - NED. (Ton van Bemmelen Sports)
17. Esmee Janssen - NED. (Rabo Ladies Force)
18. Anne Heijkoop - NED. (Moving Ladies)
19. Linda Ringlever - NED. (Moving Ladies)
20. Sofie van Horik - NED. (Swabo Ladies)
21. Arenda Grimberg - NED. (Ton van Bemmelen Sports)
22. Sarah Cramoysan - GBR.
23. Liesbeth Zeeman - NED. (HRTC)
24. Pelin Cizgin - OOS.
25. Alexandra Greenfield - GBR. (100% Me)