Vera Koedooder-NOC*NSF Sportgala in de RAI van Amsterdam...

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - NOC*NSF Sportgala in de RAI van Amsterdam...

Default08.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - NOC*NSF Sportgala in de RAI van Amsterdam...

NOC*NSF Sportgala in de RAI van Amsterdam...

Gisteren was het jaarlijkse NOC*NSF Sportgala in de RAI in Amsterdam. Zie hier ook mijn vorige nieuwsberichtje van afgelopen maandag. Ik mocht als A-sportster voor de 3e keer meestemmen wie er met de titels Sportman, Sportvrouw, Gehandicapte sporter en Sportploeg naar huis gingen. Er zijn 4 winnaars uitgerold, die de titel zeker verdienen en waar Nederland trots op mag zijn.

Zie op de website van NOS Studio Sport een aantal mooie beelden en interviews met Neerlands beste sporters.

Mijn kapsel deed ik voor de verandering eens een keer niet zelf, maar dit heeft Ton voor mij gedaan, van HAIRMAXX ANTOINE , de kapper waar ik de laatste paar jaar vaste klant ben.
Nogmaals bedankt, Ton!


20091028_Sportgala_header.jpg


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zonderland en Vos beste sporters

Epke Zonderland
Epke Zonderland

NOS
Update: dinsdag 15 dec 2009, 23:49

Epke Zonderland en Marianne Vos zijn tijdens het NOC*NSF Sportgala in de RAI in Amsterdam tot Sporters van het Jaar gekozen.

De 23-jarige Zonderland maakte grote indruk bij de WK turnen in Londen, waar hij zilver veroverde op het onderdeel rekstok. Bovendien legde hij voor het tweede opeenvolgende jaar beslag op de wereldbeker op hetzelfde toestel.

Zonderland kreeg tijdens de verkiezing onder topsporters de voorkeur boven Europees en wereldkampioen schaatsen Sven Kramer en dressuur-ruiter Edward Gal, die met zijn wonderpaard Totilas de Europese titel pakte en tevens zijn eigen wereldrecord verbeterde.

Twee op rij voor Vos
Marianne Vos werd voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. De wielrenster kreeg tijdens het NOC*NSF Sportgala in Amsterdam de voorkeur boven judoka Marhinde Verkerk en schaatsster Renate Groenewold.

De nog altijd maar 22-jarige Vos werd begin dit jaar voor de tweede keer in haar loopbaan wereldkampioene bij het veldrijden. Ook op de weg kende Vos een succesvol jaar met de overwinning in de Waalse Pijl en de Holland Ladies Tour.

Door een trainingskamp in Zuid-Afrika kon Vos niet aanwezig zijn in de RAI. De prijs werd in ontvangst genomen door haar vader, die zijn dochter telefonisch het goede nieuws vertelde.

Bron; NOS.nl