Vera Koedooder-Na Qatar door naar World Cup wedstrijd baan...

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Na Qatar door naar World Cup wedstrijd baan...

Default02.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Na Qatar door naar World Cup wedstrijd baan...

Na Qatar door naar World Cup wedstrijd baan...

Na mijn verblijf in Qatar (5-11 feb.) zal ik 11 feb. direct doorreizen naar de laatste World Cup wedstrijd van het baanseizoen, in Kopenhagen/Denemarken. Dit is voor de baanrenners de laatste test voor het W.K. Baan in Pruzkow, eind maart.
Het wordt voor mij de eerste World Cup baan- wedstrijd waar ik in dit baanseizoen aan mee doe. Bij de eerdere WC-wedstrijden in Manchester, Melbourne, Cali en Peking was ik niet van de partij.
Het is voor mij sowieso weer een World Cup wedstrijd sinds lange tijd. De laatste wedstrijd waarbij ik aanwezig was, in Los Angeles in januari 2007, mistte ik de wedstrijden door een sleutelbeenbreuk, opgelopen tijdens een wegtraining aldaar. Dit scenario ben ik deze keer niet meer van plan ;-)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KNWU-selectie voor Kopenhagen

2 februari 2009 -
Bondscoach Peter Pieters maakte zijn selectie bekend voor de wereldbekerwedstrijden op de baan in Kopenhagen, Denemarken. De wereldbekerwedstrijden worden van 13 tot en met 15 februari verreden. Bij de mannen verschijnen Pim Ligthart (ploegachtervolging+puntenkoers+koppelkoers), Levi Heimans (ploegachtervolging+ individuele achtervolging), Peter Schep (koppelkoers), Sipke Zijlstra (ploegachtervolging), Roy Pieters (ploegachtervolging), Michael Vingerling (scratch), Teun Mulder (sprint+teamsprint+keirin), Tim Veldt (teamsprint) en Yondi Schmidt (1 kilometer + teamsprint + sprint). Bij de vrouwen staan Yvonne Hijgenaar (keirin+sprint+teamsprint), Willy Kanis (500meter+keirin+sprint+teamsprint), Amy Pieters (ploegachtervolging+scratch+puntenkoers), Vera Koedooder (ploegachtervolging+scratch) en Ellen van Dijk (puntenkoers+individuele achtervolging+ploegachtervolging) aan het vertrek. Volgens Pieters is Kopenhagen een belangrijke testcase. ,,Ik verwacht de meeste concurrentie nu toch wel in de baan, dus zullen we zien hoe we er voor staan internationaal met deze voor een deel vernieuwde en verjongde groep.''
Bron; Wielermagazine.nl