Vera Koedooder-Morgenavond NOC*NSF Sportgala in de RAI Amsterdam

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Morgenavond NOC*NSF Sportgala in de RAI Amsterdam

Default01.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Morgenavond NOC*NSF Sportgala in de RAI Amsterdam

Morgenavond NOC*NSF Sportgala in de RAI Amsterdam

Morgenavond staat het jaarlijkse NOC*NSF Sportgala in de RAI in Amsterdam weer in de agenda. Altijd leuk om weer mensen uit de sportwereld te zien/spreken. Soms herken je sporters/sters niet eens vanwege een metamorfose in gala kleding.

Ik ben benieuwd wie er de Sport-man/vrouw/ploeg wordt, wie de gehandicapte sporter wordt, en wie de Coach Award krijgt. Omdat ik A-Sportster ben, mag ik ook weer stemmen. Ik ben er in ieder geval al uit op wie ik dat ga doen ;-)
Het Sportgala wordt morgenavond live op televisie uitgezonden op Nederland 1, om 20.30uur.

De manier waarop de sporters worden gekozen, blijft natuurlijk altijd een lastig verhaal. Sowieso zijn Sportverkiezingen altijd appels met peren vergelijken! Dat morgen de "beste" mogen winnen!
Ik ben het overigens grotendeels eens met de laatste column van Pieter van den Hoogenband op Telesport.nl Hopelijk draait het morgen vooral om Neerlands beste sporters/sters en gebeurt dat op een zo'n eerlijk mogelijke manier.

20091028_Sportgala_header.jpg
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOS/NOC*NSF Sportgala 2009
Sportgala. Wie zal zich scharen in die rij van grootse kampioenen? Wie sluit zich aan bij de winnaars van vorig jaar: Maarten van der Weijden, Marianne Vos, Esther Vergeer, de dames van het waterpoloteam en hun coach Robin van Galen? Kortom: wie worden de sportman, sportvrouw, sportploeg en gehandicapte sporter van het jaar 2009? De coaches kiezen daarnaast de coach van het jaar. De winnende sporters en sportploeg ontvangen tijdens het NOS/NOC*NSF Sportgala een Jaap Eden-Award uit handen van topsporters die hun sportcarrière als professional afgelopen jaar beëindigden; judoka Deborah Gravenstijn, schaatser Henk Angenent en hockeyster Fatima Moreiro de Melo. Winnaar van vorig jaar Robin van Galen zal de prijs uitreiken aan de winnende coach van dit jaar. Het gala wordt muzikaal opgeluisterd door Horn of Plenty en de Nederlandse zanger Waylon. Presentatie: Dione de Graaff, Mart Smeets.
Bron; Omroep.nl