Vera Koedooder-Internationaal deelnemersveld in Vrouwen-6-daagse Rotterdam

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Internationaal deelnemersveld in Vrouwen-6-daagse Rotterdam

Default14.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Internationaal deelnemersveld in Vrouwen-6-daagse Rotterdam

Internationaal deelnemersveld in Vrouwen-6-daagse Rotterdam

Volgende maand, staan Kirsten Wild en ik wederom als koppel aan de start van de Vrouwenzesdaagse van Rotterdam. Voor de 3e maal komen de vrouwen in actie tijdens de Rotterdamse 6-daagse. In 2008 was de eerste keer (Vrouwen-4-daagse), toen nog als een soort van ''probeersel'', met korte onderdelen en in totaal 4 dagen (de eerste dag wedstrijden, toen 2 dagen rust en de laatste 3 dagen wedstrijden). Ik werd toen 4e met de Duitse Charlotte Becker, maar een paar punten verwijderd van het podium en in dezelfde ronde als de winnaressen.
Na een spannende 6-daagse van Amsterdam in okt. 2008 (Kirsten en ik reden voor het eerst als koppel en werden 2e, in dezelfde ronde als de Engelse winnaressen Armitstead-Greenfield), werd in januari 2009 wederom een 4-daagse van Rotterdam verreden. Nu 4 dagen achter elkaar, iedere avond een afvalkoers en langere koppelkoersen dan het jaar ervoor. Kirsten en ik wonnen met 3 ronden voorsprong op de nummers 2 (voor Greenfield-Colclough uit Engeland en 4 ronden voor Marianne Vos-Angela Hennig). Ik won 2 x de afvalkoers, werd een keer 2e en een keer 4e. Kirsten won 4 x de afvalkoers en we wonnen samen 4 avonden op rij de koppelkoers. 

Waar in oktober j.l., in de door ons gewonnen 6-daagse van Amsterdam nog geen rood-wit-blauwe shirts klaar lagen, rijden Kirsten en ik als Nederlands kampioen koppelkoers, deze keer wel in een rood-wit-blauw shirt. We zullen wederom rijden voor sponsor Tacx.
Na 2 edities, 4 dagen vrouwen-wedstrijden in de 6-daagse van Rotterdam, rijden we de 3e editie dus 6 dagen in de baan :-)
Wij zullen natuurlijk weer voor de winst gaan, en hopen voor de 2e keer in Rotterdam te kunnen winnen! Kom dus naar Ahoy Rotterdam, van 7 t/m 12 januari!

Zie hier alle deelnemers aan de 6-daagse van Rotterdam 2010 in PDF-file.


Eindstand AA Drink Vrouwen 6-Daagse 2009

1 Wild-Koedooder 0 150
2 Greenfield-Colclough 3 72
3 Vos-Hennig 4 62
4 Van Hage-Van Dijk 4 55
5 Van Hoek-Pieters 4 52
6 Kessler-Francke 7 23
7 Van Alebeek-Olds 8 32
8 Wolfer-Van Veen 11 15
9 Martin-Allen 12 7
11 Binnendijk-Blaak 13 0
10 Snijder-Boskamp 15 2
12 Meijring-Stoelwinder 22 0

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Internationaal deelnemersveld tijdens vrouwenzesdaagse Rotterdam 2010
Tuesday 15 December 2009
ImageDat de organisatie van de vrouwenzesdaagse het enkele jaren geleden aangedurfd heeft om de dames in het programma in te passen werpt zijn vruchten af. Jaar na jaar is er steeds meer internationale belangstelling van dames om in Rotterdam aan de start te verschijnen. De Nederlandse deelneemsters aan de vrouwenzesdaagse van Rotterdam zullen niet alleen met elkaar de concurentie aangaan

maar ook buitenlandse dames zullen onze dames het vuur nauw aan de schenen leggen. Uit België komt het topkoppel Druyts - D'Hoore en uit Amerika komen Manderfield-Cliff Ryan. De Engelsen brengen twee koppels naar Rotterdam. Nina Kessler is gekoppeld aan de Zwiterse Wolfer en Samantha van Steenis aan de Oostenrijkse Cizgin. In dit mooie internationale deelnemersveld is het Nederlandse koppel Wild - Koedooder favoriet.

Deelneemster vrouwenzesdaagse Rotterdam 2010

1  Vera Koedooder - Kirsten Wild
2   Kelly Druyts - Jolien D'Hoore
3   Theresda Cliff Ryan - Kacey Manderfield
4   Katie Colcough - Lucy Martin
5   Elise van Hage - Kim van Dijk
6   Marlijn Binnendijk - Liesbeth Bakker
7   Eva heijmans - Colleen Gullick
8   Amy Pieters - Roxane Knetemann
9   Alex Greenfield - Ruby Miller
10 Andrea Wolfer - Nina Kessler
11 Samantha van Steenis - Pelin Cizgin
12 Joan Boskamp -.........


Bron; Wielerland.nlMet de hoofdsponsor van de Bar-le-Duc vrouwen 6daagse; Cees Pille