Vera Koedooder-In project 'Marcante Stede Broecers'

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - In project 'Marcante Stede Broecers'

Default06.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - In project 'Marcante Stede Broecers'

In project 'Marcante Stede Broecers'

  • 20090522214641.jpg
  • 20090522214725.jpg
Vorig jaar in de zomer ben ik door top-fotografe Madelon Dielen op de gevoelige plaat vastgelegd voor een mooi project van mijn gemeente Stede Broec.
Volgende maand worden de foto's aan het publiek gepubliceerd, en zal ik na die tijd ook die van mijzelf eindelijk in het groot kunnen bekijken. Ik heb al een klein voorproefje gezien, namelijk een mini-afbeelding van mij op het visitekaartje van de fotografe zelf. Dit zag er mooi uit, maar ben erg benieuwd naar het werkelijke (grote) resultaat! Ik zal zelf helaas niet bij de presentatie aanwezig zijn, omdat ik dan in Canada ben voor wedstrijden. Als het goed is, komt er dit jaar ook een boek uit, met daarin de 50 foto's en persoonlijke verhaaltjes van de 'Marcante Stede Broecers'.

Als je in de buurt bent van Stede Broec (Bovenkarspel / Grootebroek / Lutjebroek) op 1 juni a.s., neem dan dus even een kijkje in het gemeentehuis!


Markante Stede Broecers gekiekt
22 mei 2009, 15:36
bovenkarspel -
'Markante Stede Broecers' is de titel van het fotokunstwerk dat de gemeente Stede Broec haar burgers cadeau doet.

Foto's van vijftig opmerkelijke inwoners van Stede Broec worden maandag 1 juni gepresenteerd in het gemeentehuis.

Naar aanleiding van het dertigjarig bestaan van Stede Broec heeft het college fotografe Madelon Dielen een kunstopdracht gegeven. ,,Ze heeft vijftig mensen benaderd en prachtige foto's van hen gemaakt'', licht wethouder Lydia Groot toe. De foto's worden vertoond tijdens de Pinksterjaarmarkt. ,,Het zijn bekende, actieve inwoners uit onze drie dorpen. Van jong tot oud, man en vrouw en alle beroepsgroepen. Hun verhalen worden verteld tijdens de presentatie. Een bijzonder beeld uit de geschiedenis van Stede Broec.''