Vera Koedooder-Geen succes op E.K. Baan, op naar 6-daagse van Amsterdam!

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Geen succes op E.K. Baan, op naar 6-daagse van Amsterdam!

Default03.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Geen succes op E.K. Baan, op naar 6-daagse van Amsterdam!

Geen succes op E.K. Baan, op naar 6-daagse van Amsterdam!

Afgelopen weekend was het E.K. Baan Omnium jammer genoeg niet verlopen zoals verwacht.
De zaterdag begon al slecht voor mij in de ochtend...Voordat Richard en ik met de auto vertrokken naar Gent, brak een halve kies af tijdens het eten van een sneetje brood. Het bleek de kies van een wortelkanaal behandeling te zijn (van begin vorig jaar). Gelukkig geen direct last ervan, de zenuwen zijn toch dood in die kies, maar wel een raar gevoel! s'Avonds stonden de eerste 2 onderdelen op het programma. In principe meteen mijn minste 2 onderdelen. De scratch en afvalkoers gingen tactisch niet naar behoren, ik pakte geen punten voor het klassement. In de scratch ging ik voor een aanval, maar dit mislukte. In de eindsprint was het een chaotische boel en liet ik me compleet wegdrukken. In de afvalkoers, waar er werkelijk levensgevaarlijk werd gereden, was er een flinke valpartij in het begin van de koers (ik reed gelukkig op kop). Er werd opnieuw gestart omdat de baan gerepareerd moest worden. Amy was ook betrokken bij deze 1e valpartij, maar kon gelukkig toch weer opstappen. Na de her-start nog een valpartij (toen ik gelukkig weer op kop reed). Daarna volgden een aantal ronden waarbij niet afgevallen werd vanwege de val, deze reed ik weer op kop. Een paar ronden daarna raakte ik ingesloten aan de binnenkant van de baan en voor ik het wist lag ik eruit zonder dat ik het door had. Weer geen punten. Toen ik langs de kant stond was er nog een 3e valpartij, toen was ik in ieder geval opgelucht dat ikzelf niet gevallen was. Maar goed, na deze 2 onderdelen was het vrijwel onmogelijk om mij op de 2e dag in de puntenkoers nog te plaatsen bij de eerste 8 om dan de afsluitende 2 km. achtervolging te mogen rijden. Ik heb toen in de puntenkoers niet gereden voor een uitslag van mijzelf. Maar mijn landgenote Amy Pieters nog zo goed mogelijk geholpen om punten te sprokkelen, aangezien zij 9e stond, en nog wel kans had op een top-8. Ze pakte 2 punten wat jammer genoeg te weinig was voor een goede uitslag en top-8. De Russische sprintster Romanyuta won uiteindelijk het Omnium, voor het Belgische talent Jolien d'Hoore en de Italiaanse Baccaille. Amy werd 13e, ik 17e.
Er werden overigens bij de andere E.K. onderdelen wel goede prestaties neergezet! O.a. Matthe Pronk pakte met Joop Zijlaard zilver achter de derny, Stam-Schep pakten brons op de koppelkoers, Vermeulen-Ligthart werden 4e op de koppelkoers -23 jaar en Agnes Ronner werd knap 4e in het Sprint-Omnium.

IMG_0239

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We kunnen niet te lang stil staan bij het slecht verlopen E.K. Omnium, want vanavond begint alweer de 6-daagse van Amsterdam! Ik zal evenals vorig jaar koppelen met Kirsten Wild. Toen pakten we (vlak na onze rustperiode), na 6 dagen lang spannende duels, uiteindelijk de 2e plek (achter het Britse koppel Armitstead-Greenfield). We hopen dit jaar natuurlijk op revanche, en dus op winst! We rijden eerst iedere avond een afvalkoers. Deze rijden we apart van elkaar. Dus de witte nummers rijden tegen elkaar, en daarna komen de zwarte nummers van een koppel in de baan. Ongeveer een uur daarna staat dan de koppekoers op het programma (15 min. + 10 ronden en op de slotdag 20 min. + 10 ronden met 3 tussensprints). Deze wedstrijden rijden we in een rood-wit-blauw tenue van 6-daagse sponsor Tacx, omdat we 10 oktober Nederlands kampioen werden op dit onderdeel. 
Tot ziens in het Velodrome! Zie Programma/" rel="ext">hier het volledige programma.

Maandag:
18.30u afvalkoers
19.50u koppelkoers

Dinsdag:
18.30u afvalkoers
19.40u koppelkoers

Woensdag:
18.30u afvalkoers
19.40u koppelkoers

Donderdag:
18.45u afvalkoers
19.55u koppelkoers

Vrijdag:
18.45u afvalkoers
19.55u koppelkoers

Zaterdag:
18.55u afvalkoers
19.55u koppelkoers
Kirsten en ik opweg naar de Nederlandse titel koppelkoers. Foto BF-One.com