Vera Koedooder-Finish lag 6 km. te ver in 1e etappe HLT...

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Finish lag 6 km. te ver in 1e etappe HLT...

Default16.JPG

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Finish lag 6 km. te ver in 1e etappe HLT...

Finish lag 6 km. te ver in 1e etappe HLT...

Even snel een berichtje vanuit een hotel in de Holland Ladies Tour...
Na een lange ontsnapping van ong. 25 km. in  de finale van de eerste etappe in de Holland Ladies Tour, werd ik helaas op 6 km. v/d streep weer gegrepen. Toen ik in de laatste km. ook nog vlak achter een valpartij zat in het langgerekte peloton wat flink op stoom was geslagen voor een massasprint, bolde ik met 24 sec. achterstand op de winnares over de finish. Later meer...

Wild wint in Ladies Tour
1 september 2009 - Kirsten Wild heeft de openingsetappe van de Profile Ladies Tour gewonnen. In de massasprint in Gerwen liet de renster van Cervélo Marianne Vos (tweede) en Ina-Yoko Teutenberg (derde) achter zich. De Zwolse is ook de eerste leidster in de ronde, die nog tot en met zondag duurt. De wedstrijd werd gekenmerkt door veel valpartijen en een lange ontsnapping van Vera Koedooder in de finale. De ploegen van de sprintsters riepen Koedooder op zes kilometer van het einde tot de orde, waarna Wild ruimschoots de sprint won van het eerste peloton. ,,Dat is wel kicken, ik ben dit jaar toch een flink aantal keer verslagen door Teutenberg in de sprint. Ik hoop dat ik morgen in de individuele tijdrit de trui kan verdedigen, maar deze zege maakt mijn ronde nu al geslaagd.'' Bron; Wielermagazine.com

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ladies Tour nu al geslaagd voor Wild

GERWEN - Breed lachend draaide winnares Kirsten Wild de hoek om, reed linea recta naar de Cervélo-ploegleidersauto en maakte een wilde 'high five' met ploegleider Jens Zemke. "Cool hè! ", juichte ze. "Jij mag blijven." Haar uitbundigheid tegenover Zemke was begrijpelijk.

De Duitser, normaal gesproken Directeur Sportif bij de mannenploeg van Cervélo, 'doet' deze week de Ladies Tour als tussendoortje en kon gisteren na afloop van de eerste etappe meteen feestvieren. Al was dat niet per se het resultaat van een uitgekiende tactiek, biechtte hij op. " Nee, het enige dat ik kan doen, is zorgen voor een goede teamspirit."

En daarin was Zemke blijkbaar geslaagd, want Wild versloeg voor het eerst in haar carrière topspurter Ina Teutenberg. Het deed de 24-jarige Zwolse zichtbaar goed. "Ik ben al zo vaak door Teutenberg geklopt", zei Wild. "Bij een sprintster gaat zoiets tussen de oren zitten. Nu maar proberen die leiderstrui vast te houden."

Vandaag staat in Schijndel de tijdrit op het programma. Met haar vijf (bonfificatie-)seconden voorsprong moet de nummer twee van het afgelopen NK tijdrijden daartoe in staat worden geacht. Toch zei Wild er niet om te zullen treuren mocht ze de leiderstrui vandaag onverhoopt weer kwijtraken. "Joh, de Ladies Tour is voor mij nu al geslaagd."

Hoewel de koers in Gerwen op een massaspurt uitdraaide, kon Vera Koedooder gisteren lange tijd hopen op de winst. De gastrenster van Het Snelle Wiel uit Bladel ging er bij het ingaan van de eerste plaatselijke ronde vandoor en bouwde in de natgeregende ommelanden van Gerwen en startplaats Nuenen gestaag aan haar voorsprong. Kort voor de laatste doorkomst in Gerwen was Koedooders voorsprong gegroeid tot een hoopgevende één minuut en vijf seconden. Daarna vond het peloton het welletjes en onder aanvoering van DSB-, Columbia- en Nürnbergertreintjes werd ze zes kilometer voor de finish alsnog teruggepakt. "Ik had wat overgehouden om op het eind nog wat te kunnen versnellen", zei Koedooder. "Maar er kwam in de laatste ronde zo'n storm opzetten, daar was niet tegen in te fietsen."

Koedooder rijdt normaal gesproken voor Lotto-Belisol, maar net als vorig jaar laat de Belgische formatie de Ladies Tour ook dit jaar aan zich voorbij gaan. Daarop kwam de 25-jarige Bovenkarspelse, die graag in Nederland wilde rijden, bij de amateurs van het Snelle Wiel uit. "Vorig jaar heb ik ook voor Het Snelle Wiel gereden omdat het toen één van de weinige ploegen was die kort voor de start nog plek had. Dat beviel goed, het was gezellig en daarom rijd ik nu weer voor ze."

Met haar kwaliteiten bezorgde ze ploegleider Bart Faes gisteren meteen een enerverend middagje. "Alleen zonde dat het haar niet gelukt is", zei de Bladelnaar. "Maar als je eerlijk bent, weet je dat zo'n poging meestal mislukt. We hebben met Imke (Hartogs, red.) en Veronique (Duivelshof, red.) het peloton nog wel proberen te storen, maar dat is bij ons heel wat anders dan wanneer een ploeg als DSB dat doet."
Bron;
www.ed.nl