Vera Koedooder-Een goede start

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Een goede start

Default06.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Een goede start

Een goede start

De trainingskampen in Zuid – Afrika & Mallorca hebben hun vruchten al een beetje kunnen afwerpen voor mij.
Tot nu toe heb ik het voorseizoen al een beetje kleur kunnen geven, door 7 keer op het podium plaats te nemen, zelfs al een keer op de hoogste trede!
Je moet het namelijk altijd maar weer afwachten als “eerste –jaars”tussen de Elite –dames.
Natuurlijk, bij de Junior –dames was ik 2 keer Wereldkampioene en 5 keer Nederlands kampioene (en reed ik bij de Dames op 16 –en 17 –jarige leeftijd (rijdend voor Jun. –dames selectie) ook al op het podium bij sommige Dames wedstrijden), maar toch….

Pech heb ik overigens ook al meegemaakt dit seizoen. In de Int. Ronde van Drenthe overleefde ik de beruchte kasseien stroken zónder lekke band. Maar toen de finale was ingeluid, “en alles op de kant zat”, kreeg ik alsnog lek. Dat is dan echt pech.
In de Waalse Pijl, mijn 2e Wereldbeker die ik bij de Dames reed (vorig jaar al een keer op de Baan in Italië), ging ook niet zoals het hoorde. In deze zware Belgische klassieker (90 rensters geklasseerd van de ongeveer 160 starters) kreeg ik last van mijn maag, braak neigingen en last van luchtwegen die op dat moment al een paar dagen erg slecht waren (erg veel slijm). Een ontsteking was de constatering. Ik zit momenteel aan de Antibiotica, en hopelijk slaat het aan! Maar op dat moment met zo’n belangrijke wedstrijd is het erg vervelend, en ben je dan iets minder, betaal je gelijk een hoge tol. Ik had hem evengoed op karakter uitgereden en kwam terecht op de 80e plaats in de 3e groep ongeveer. Volgende keer beter zeggen we dan…

De eerste overwinning was in het Belgische Wortel –Hoogstraten. Ik reed daar halverwege de koers weg met 2 Belgische rensters, en wat het peloton ook deed, we bleven weg. Het was hard werken maar achteraf is dat natuurlijk helemaal niet erg meer. Uiteindelijk versloeg ik de 2 Dames in de sprint, en daarmee was dus de eerste zege als Dame binnen.

De kop van het seizoen is er weer vanaf, en ik kan constateren dat ik toch weer wat progressie gemaakt heb voor mezelf. Hopelijk gebeuren er geen rare dingen, en kan ik voor de zomer nog een klein schepje erboven op doen, om zo een mooi seizoen af te werken.
De goede start als “eerste –jaars”, zonder al teveel belemmeringen kunnen we constateren, nu nog proberen te stabiliseren...