Vera Koedooder-Dit jaar een nieuwe uitdaging samen met Born

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Dit jaar een nieuwe uitdaging samen met Born

Default15.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Dit jaar een nieuwe uitdaging samen met Born

Dit jaar een nieuwe uitdaging samen met Born

Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang op het nieuwe wielerseizoen. Ook voor mij, en zelfs weer met een schepje erboven op, want ik stap van de Junior –dames categorie over naar de Elite –Dames. Een nieuwe start eigenlijk, net zoals toen ik bij de Nieuweling –dames begon als 15 –jarige. Toen verliep het allemaal heel snel…na verschillende sporten zoals gym, hardlopen (o.a. 2e op het N.K. Veldloop ’96), schaatsen (Baanselectie & eerste 10 / 20 Ned. Ranglijst) & skeeleren (o.a. 7e N.K. Weg ’97), werd wielrennen dan toch mijn definitieve sport (half ‘98).

De eerste successen kwamen snel, mede door een goede conditie door de andere bovengenoemde sporten die ik meenam naar het wielrennen toe. In ’99 (eerste volledige seizoen) waren de 2e pl. N.K. Weg, 3e pl. N.K. Baan (1e Achtervolging met Baanrecord), vele overwinningen (ook bij de oudere categorieën) en het winnen van Rabobank regelmatigheids -klassement ong. wel de meest aanspreekbare uitslagen.

In 2000 (16 jr.) kwamen daar bij de Junior –dames 2 Nationale titels bij, n.l. de Individuele Achtervolging (met Baanrecord) & Tijdrijden, en ook een Europese –en Wereldtitel op de Baan op de Puntenkoers (& een 9e pl. Op de Achtervolging), samen met vele overwinningen (ook Rabobank regelmatigheids –klassement) en o.a. de 3e pl. in de 3e etappe van de Ster van Zeeland, & de 2e pl. in de 2e etappe in de G.P. Boekel, beide voor Dames, was dat een succesvol jaar.
In 2001 (17 jr.) ging het nog ietsjes beter met veel overwinningen op de baan, zoals alle UCI Junior Track Cup –wedstrijden (op de Achtervolging & Puntenkoers), en Nederlandse titels op de Puntenkoers & de Achtervolging (& Baanrecord > 2 sec. boven Wereldrecord). Maar ook wéér een Wereldtitel. Dit jaar niet op de Puntenkoers (6e), maar op de Achtervolging!
Daarbij ook dit jaar weer een Nationale titel Tijdrijden. Na vorig jaar met 16 sec. voorsprong gewonnen te hebben, won ik dit jaar met ruim een minuut.
In o.a. koersen als de Flevotour voor Dames was er nog een 2e plaats, en ook een 6e pl. in de Tijdrit in de Int. Ster v. Zeeland waren goed. Op het heuvelachtige W.K. Weg in Lissabon kwamen daar nog een 8e pl. op de Tijdrit, en een 8e pl. in de wegwedstrijd bij.

Al met al een mooie Junior –dames tijd, maar nu nog maar afwachten hoe het straks bij de Dames gaat?! Ik heb in ieder geval mijn doelen weer gesteld voor het nieuwe seizoen, en hoop dat ik die op het eind van het seizoen behaald aan jullie kan laten zien!
Op dit moment ben ik nog lekker aan het spinning -les geven, mountainbiken en op de baan aan het fietsen etc. De goede overbruggingen die je kan doen buiten het seizoen. Volgende week staat een half weekje Duitsland op het programma (baanselectie), in feb. Ga ik nog naar Zuid – Afrika (baanselectie) en in maart naar Mallorca (wegselectie), om de puntjes op de i te zetten.
In samenwerking met Born zal het dus niet liggen aan de voeding en verzorging die ik tijdens de trainingen en wedstrijden tot mij kan nemen, om zo tot een zo mooi, mogelijk resultaat te komen! Vooral de repen waar de Ginseng in verwerkt zit, zijn lekker om te eten met daarbij een heel goed resultaat! Op naar de zomer! En op naar deze nieuwe uitdaging!

Veel sportgroetjes,

Vera Koedooder.
Nationale Dames – selectie (- 23 jr.)
Nationale Elite Baan –selectie