Vera Koedooder-De lente - en wedstrijd kriebels beginnen nu echt te komen

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - De lente - en wedstrijd kriebels beginnen nu echt te komen

Default10.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - De lente - en wedstrijd kriebels beginnen nu echt te komen

De lente - en wedstrijd kriebels beginnen nu echt te komen

Hallo !

Na een weekje training in Mallorca, en verder goed trainen in mijn omgeving, ben ik weer terug met mijn 3e column voor dit jaar, voor de maand maart dus.
21 maart is de lente weer begonnen, en je ziet langzamerhand weer de bloemen met de knoppen komen, die over een klein tijdje weer schitterend in bloei komen te staan.
Je kunt immers goed op de hoogte blijven van al die ontwikkelingen, als je veel (buiten) traint op de fiets.

Erg mooi om te zien was het verschil tussen de natuurlijke begroeiingen van Mallorca en hier.
Van 10 tot 17 maart heb ik daar een korte trainingsstage gehad met de Nationale –Damesselectie in Palma de Mallorca, aan de kust gelegen.
Waar daar de meeste bloemen al prachtig bloeiden, komen ze hier ong. een paar weken later tot uiting.
Het weer was daar ook een klein streepje voor op ons, met een temperatuur van ongeveer 20C, en vrij veel zon, was het heerlijk trainen in vaak een korte broek en shirt.
Ik was nog nooit in het wielerparadijs Mallorca geweest, en ik weet nu dan ook eindelijk waar heel wielerminnend Nederland het steeds over heeft, aangezien het gros daar zijn voorbereidingen treft. Vooral omdat;

* Het is niet al te ver weg (2 uurtjes vliegen als je geluk hebt)

* Het is er overwegend heel goed, zonnig weer, wel erg winderig (vooral kust), maar dat zijn wij gewend !

* Je kunt er variërend trainen, zowel (vrij) vlak als bergachtig.

* Het temperatuur verschil met Nederland is vaak niet zo ontzettend groot maar wel erg lekker; in mijn week scheelde het ongeveer 10 tot 15 C met Nederland (aangezien ik in Zuid – Afrika (feb.) met een temperatuur verschil van ongeveer 20 tot 25 C te maken had). In de winter is je lichaam namelijk een beetje gevoelig voor de temperatuur schommelingen, en na het terugkomen van een warm trainingsoord, moet je lichaam weer erg wennen aan het koude weer dat hier is.

Nu hadden wij erg geluk, dat we één week na de slechtste week zijn heengegaan !
Ik kon mensen die de week voor ons met enorme buien te maken hadden gekregen, die troffen dus net de slechtste week op Mallorca.

Maar de eerste wedstrijden zijn begonnen, en de vorm is momenteel erg goed.
Na afgelopen weekend Sporttalent 2001 van West-Friesland te zijn geworden, heb ik daarmee toch weer een beetje een stimulans om er voor dit seizoen hard tegenaan te gaan.
De prikkels beginnen nu toch echt te komen. In sommige trainingswedstrijdjes kun je al een beetje zien waar je staat. Het is weer een beetje aftasten hoe iedereen ervoor staat.
En als het heel goed gaat, en je jezelf als een v/d beste kunt meten, geeft dat toch een goed zelfvertrouwen waarmee je de voorjaarkoersen in kan gaan.
Ik heb er in ieder geval veel zin in ! Voor mij wordt het naast de wedstrijden evengoed nog veel trainen, omdat mijn doelen pas laat in het seizoen liggen (juni, juli, augustus).
Eerst nog een aantal goede wedstrijden proberen te rijden (soort tussenpiek), waarna een paar weken gas terug wordt genomen om voor de grote wedstrijden weer goed en nog beter in vorm te zijn.
Met mijn begeleiders A. van Diemen & JJ. Bastiaans, en mijn coaches H. Snoeijink (Weg) en P. Pieters (Baan) moet het lukken. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in.
Maar een goed voorbeeld, naast Erik Dekker (van topper naar tobber), is mijn vriend (student en wielrenner), die tijdens zijn bijbaantje een heftruck over zijn tenen kreeg ! Zijn wielerseizoen zag er rooskleurig uit, met de vorm die hij had bereikt door 2 trainingskampen in Mallorca. En nu kan het voorseizoen worden vergeten.
En dat door een lulligheidje, het is allemaal erg betrekkelijk, en dat besef ik maar al te goed.

En daarom geniet ik elke weer van de mooie omgeving en gezellige momenten die je in je trainingen kunt hebben, met daarnaast de wedstrijden. En daarbij blijf ik vooral erg blij en zuinig op wat ik nu “heb”, en hopelijk wordt het daarbij een mooi voorjaar met mooi lente weer en met vooral mooie wedstrijden.
Tot de volgende column, kan ik over mijn eerste wedstrijd belevenissen vertellen !

Wielergroeten,

Vera Koedooder.