Vera Koedooder-De kop is er af

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - De kop is er af

Default02.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - De kop is er af

De kop is er af

Nu het alweer bijna juni is en ik mijn column voor de maand mei zit te schrijven, kan ik concluderen dat mijn voorseizoen vrij goed geslaagd is.
Nu mijn examens HAVO vlak achter de rug zijn, en ik nog geniet van mijn laatste rustige trainingsdagen, ga ik volgende week weer beginnen met de opbouw voor de belangrijkste periode van het seizoen, die van de kampioenschappen.
Je kan immers niet het hele seizoen “volle bak”, om even in wielertermen te spreken.
Met ongeveer 8 podiumplaatsen tot nu toe mag ik niet klagen. Of ik mijn diploma ook gehaald heb betwijfel ik, ik hoop op een paar vakken in ieder geval!

Ik heb toch een bewogen maand achter de rug. Met de dood van Pim Fortuyn stond wederom de politieke wereld op z’n kop (met z’n komst in positieve zin, en met z’n tragische vertrek in negatieve zin). Ik was een van de vele andere Nederlandse jongeren die zich in politiek ging interesseren, dus dat was even slikken toen er zoiets erg gebeurde. Naast mijn examen had ik ook weer de nodige koersen in het land, die verliepen allemaal goed, jammer was alleen dat er bij de meeste koersen te weinig wind stond.

Volgende week dan de eerste etappekoers van het seizoen, de Eko –Tour in Polen. Ik heb gehoord dat het een mooie meerdaagse is (4 dagen), met een mooie tijdrit erin. Prima om mezelf in vorm te rijden dus. Daarna volgen o.a. het D.K. Tijdrijden, Meerdaagse Ster van Walcheren (3 dagen), Luba Classic en dan het eerste kampioenschap, n.l. het N.K. Weg.
Vrij vlak daarna is het Baantijd. Begin juli begint het N.K. Baan, met vlak daarachter het E.K. Baan (Büttgen).

De kop van het seizoen is er in ieder geval vanaf, op naar de zomer!

Tot volgende maand,

Groetjes Vera Koedooder.