Vera Koedooder-Besef op een dag in november

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Besef op een dag in november

Default16.JPG

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Besef op een dag in november

Besef op een dag in november

Onbezorgd wakker worden,de normale dingen van de dag kunnen doen die je wilt doen. Leren, bewegen, genieten, werken, denken..
Bijvoorbeeld lekker oefeningentjes doen om de beentjes, billen, buik & rug weer “in shape te krijgen”, na een maandje weinig sporten, omdat het even niet hoefde als topsporter. Maar barstend van het moraal weer beginnen met een nieuw topsportjaar, met hopelijk weer topprestaties. Geen enge gedachte, het kan namelijk ook heel anders..maar het besef is er wel dat dit in ieder geval geweldig is om in je leven te doen..

Met harde muziek in een auto rijden, keuze hebben uit 6 snelkies radio zenders, meezingen zoveel als je wilt, genieten van een landelijk uitzicht, dan zomaar weer ergens belanden waar je nog nooit eerder bent geweest.
Onbezorgd ouwehoeren met iemand over onnozele, wetenschappelijke, interessante of grappige dingen..
Onbezorgd mountainbiken door een van de mooiere plekken in het land, met mooie heide, mooi bos en mooi landschap om je heen. Niet slecht..

Onbezorgd eten wat je lekker vindt. Tussendoor weer ouwehoeren over van alles en nog wat. En na een onbezorgd dagje genieten weer een van je mooiste liedjes horen in de auto terug naar huis, verbonden met hele mooie herinneren, maar nu ook nog eens in een ware dance -versie! Wow! Leuk! Een probleem! Hoe ga ik dit onwijs mooie nummer zo snel mogelijk vinden via internet of kazaa.com?!
Dit om deze dan binnenkort tijdens een kracht –en rollerbank training keihard te draaien waarbij het innerlijk moraal zo ver overloopt dat je bijna moet huilen. Tja..

Op deze onbezorgde momenten werd er (zelfs bijna op hetzelfde moment) ook een dode vrouw gevonden door een misdrijf in het Amsterdamse bos, probeerde een vrouw in Turkije te ontkomen aan een besnijdenis, werd er een Moslima vrouw zomaar doodgeschoten, reden niet bekend. Had een jonge vrouw in één van de getto’s bij Johannesburg gigantische honger & dorst, maar kon alleen worden opgelost door haar teen op te eten, of haar urine op te drinken.
Ook moesten er veel mannen & vrouwen uit één of ander Z -Afrikaans land op de vlucht, vluchten voor hun leven, waar wij geen benul van hebben. Maar het gebeurt nog steeds dagelijks. Moesten er weer meisjes in Marokko trouwen met een vent waar ze eigenlijk van walgden. Werd er weer een overval gepleegd in één van die vele arme landen, waar de mensen bijna geen andere keuze hebben dan dit te doen. Genoodzaakt eigenlijk zelfs, om in leven te kunnen blijven..

Armoede, oorlog, misdaad, terreur, hongersnood. Ook wel gevolgd door angst, dwang & onzekerheid.

Of onbezorgde momenten. Alleen wat stress omdat we zoveel leuke dingen tegelijk willen en kunnen doen. Alleen wat stress van b.v. het in de file staan. Wat stress om toch zo makkelijk en leuk mogelijk aan zoveel mogelijk geld te komen. Goed voor “Later”. Toekomst. Perspectief. Dingen om naar uit te kijken.

Onbezorgd iets interessants of onnozels leren wat je maar wil, sporten zoveel als je lichamelijke energiesysteem het toelaat, flirten zoveel als je zin hebt, of niks doen totdat het verveeld..Maakt allemaal niet uit...

Ik besef in ieder geval dat ik het hier nog zo slecht niet heb..
En dat besef drong weer even door. Gewoon. Op een onbezorgde dag in november..

Vera Koedooder, november 2004