Vera Koedooder-Arnica voor de inspanning en Calendula voor de ontspanning

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Arnica voor de inspanning en Calendula voor de ontspanning

Default02.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - Arnica voor de inspanning en Calendula voor de ontspanning

Arnica voor de inspanning en Calendula voor de ontspanning

Niet iedere sporter voelt zich ambassadeur van zijn sponsor. Vera Koedooder wordt steeds enthousiaster over Weleda-producten naarmate ze professioneler gaat wielrennen. En net als bij de andere Weleda Ambassadeurs is het aardige dat wij vaak nog wat kunnen opsteken van Vera’s ervaringen met de producten. Onderstaand de derde van vier ervaringscolumns over natuurlijke sportverzorging.

Om 12.00 uur gaan we op weg naar de limietenwedstrijd voor de wereldbeker wedstrijden voor dames in Alkmaar. Drie kwartier later zijn we er. Ik ga me omkleden en een half uur voor de wedstrijd smeert mijn vader mijn benen in met Arnica Massageolie. De prikkelende geur van de massageolie geeft weer aan dat er wat moet gebeuren. Het geeft hetzelfde gevoel als je voor een wedstrijd in een kleedkamer komt, waar alle luchtjes van massageolie zich met elkaar vermengen. Dan dringt de wedstrijdspanning altijd weer iets meer tot je door. Ik vind Arnica Massageolie dan ook echt een olie voor tijdens een wedstrijd.
Na het omkleden ga ik de startlijsten bekijken en om 14.00 uur begint de wedstrijd.
Na het eerste onderdeel, waarin ik een baanrecord rijd in mijn categorie, ga ik naar de rollerbank om uit te rijden. Dat mag namelijk niet op de baan als er wedstrijden aan de gang zijn. Dan ga ik wat eten en houd mijn benen warm. Mijn vader masseert mijn benen nog een keer met Arnica Massageolie voordat ik aan het tweede onderdeel begin. Dan zijn ze zeker weten weer lekker warm en doorbloed voor dat ik de inspanning moet leveren. Door de massageolie zit er dan ook een warmtelaagje op mijn huid, zodat dat natuurlijk heel fijn met sporten is, en dan het gunstigste bij een gem. temperatuur (niet te warm of te koud) Dit herhaalt zich tot ik alle onderdelen heb gereden. Ik was na het laatste onderdeel best even kapot, dat was een 3 km. achtervolging, maar herstelde gelukkig ook weer snel, als je n.l. goed getraind bent blijf je daar niet zo lang kapot van.
Na deze zware inspanning is het heerlijk als mijn vader mijn benen ’s avonds masseert met Calendula Massageolie. Ik geniet van de geur en merk dat de olie op de juiste manier intrekt, niet te snel en niet te langzaam. Mijn benen en lichaam ontspannen zich helemaal en ik slaap daarna heerlijk.


Vera Koedooder,
wielrenster