Vera Koedooder-A.s. zondag de 'Ronde van de Bakkerstraat' in Bovenkarspel

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - A.s. zondag de 'Ronde van de Bakkerstraat' in Bovenkarspel

Default09.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - A.s. zondag de 'Ronde van de Bakkerstraat' in Bovenkarspel

A.s. zondag de 'Ronde van de Bakkerstraat' in Bovenkarspel

A.s. zondag zal ik voor het eerst in mijn leven een thuiswedstrijd rijden, namelijk de Ronde v/d Bakkerstraat. Mijn huidige club W.V. West-Frisia organiseert deze wedstrijd al vele jaren, en deze koers is inmiddels een begrip in het dorp, en vooral onder de wielrenners uit West-Friesland. Waar er in het verleden al eens de 'Ronde v/d Bakkerstraat' werd verreden door de vrouwen, werden er sinds eind jaren '90 alleen nog maar mannen-categorien op het rondje in Bovenkarspel losgelaten.
Ik fietste toen nog geen wedstrijden, en was bovendien nog te jong. Sinds vorig jaar staan de Vrouwen wel weer aan het vertrek. Ik reed toen de Tour de Bretagne voor mijn ploeg Lotto-Belisol. Dit jaar ben ik wel thuis, en kan ik dus starten in een criterium, op ongeveer 1 km. van mijn huis. De laatste keer dat ik een criterium reed, was half juni in Charlottetown in Prince Edward Island (Canada). Een tijdje geleden alweer dus. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan na de zware Giro die ik achter de rug heb...
Hopelijk wordt het een mooie dag met goed weer en ik reken dan natuurlijk op veel aanmoedigingen langs de kant ;-) !

Ik ben nog maar net terug van de Giro (afgelopen maandagavond thuisgekomen), maar zondagnacht kruipen Richard en ik alweer de auto in. We gaan volgende week weer een weekje trainen in de Franse Alpen. We gaan deze week met nog 4 goede vrienden doorbrengen, waarvan er 2 jongens (wielrenner Vincent Spierings en collega van Richard, Niek Jaarsma) met ons mee gaan fietsen. Vorig jaar heb ik na de Ronde van Bretagne ook een week in de Alpen doorgebracht (ook bij fietshotel Au Bon Accueil), en dit beviel zo goed, dat we hier dit jaar weer voor hebben gekozen. Ik kijk er alvast erg naar uit! Maar eerst nog even knallen in Bovenkarspel!

Dinsdag 14 juli (11.00 uur)
Serieus veld in Bovenkarspel
De organisatie van de Ronde van de Bakkerstraat mag flink in haar handen wrijven. In verschillende categorieën verschijnt komende zondag een enorm groot deelnemersveld aan de start in Bovenkarspel. Naast de maar liefst 88 B/C-amateurs is vooral het aantal elite/beloften renners indrukwekkend. Met al tachtig voorinschrijvers mag de wedstrijd zich de tot op heden best bezette Noord-Hollandse criterium van het jaar noemen.
De bezetting bij de dames is iets minder. Een veertigtal vrouwen uit geheel Nederland meldde zich aan. Met Bovenkarspelse Vera Koedooder en Lutjebroekse Marit Huisman komen er twee plaatselijk favorieten aan het vertrek.
Bron; wvwestfrisia.nl