Vera Koedooder-A.s. weekend Nederlands kampioenschap Baan

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - A.s. weekend Nederlands kampioenschap Baan

Default01.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - A.s. weekend Nederlands kampioenschap Baan

A.s. weekend Nederlands kampioenschap Baan

A.s. weekend (9-10-11 oktober) worden de Nederlandse kampioenschappen op de baan verreden in het Sportpaleis in Alkmaar.
Waar het kampioenschap vorig jaar nog in december plaatsvond in het Omnisportcentrum in Apeldoorn, moeten de duurrenners/sters dit jaar afreizen naar het westen van het land en 2 maanden eerder aan de bak. Voor veel renners is de periode een beetje ongelukkig, zo vlak na het wegseizoen, maar voor de keuze-heren van de KNWU een beter moment om selecties te kunnen maken voor de eerste internationale baanwedstrijden van het seizoen.

Ik zal zoals gebruikelijk starten op de puntenkoers, achtervolging en scratch. Dit jaar komt daar voor het eerst de koppelkoers voor vrouwen bij. De mannen rijden dit onderdeel al jarenlang, maar dat nu ook de vrouwen met dit onderdeel op het programma staan, is een enorm goed initiatief wat hopelijk alle volgende jaren op de kalender blijft staan! Wij zullen het zelf af moeten dwingen, maar dat zal waarschijnlijk wel gaan lukken. Kirsten Wild en ik gaan in ieder geval voor de titel.

Waar ik vorig jaar goud pakte op de puntenkoers, brons op de achtervolging en een 4e stek op de scratch, zet ik dit jaar weer in op een aantal (gouden) medailles! De vorm van de dag zal een rol spelen, maar zo laat in het seizoen is de moraal in ieder geval nog aanwezig om er tegenaan te gaan. Ik heb me de afgelopen paar weken zo goed mogelijk voorbereid met de baanselectie op de baan in Apeldoorn, waarbij ik tussen de trainingen door verbleef in de sfeervolle B&B Bella Vista in Apeldoorn. Het is weer een behoorlijke omschakeling van weg naar baan, dus ik ben benieuwd a.s. weekend! Het programma ziet er nadeliger, en anders uit dan vorig jaar. Maar goed, we zullen het ermee moeten doen.
Komt allen kijken, want zowel bij de mannen als bij de vrouwen zullen er ongetwijfeld spannende en mooie wedstrijden te zien zijn! Zie hier alvast mijn programma;

Vrijdag:
19.50u Puntenkoers finale

Zaterdag:
16.00u Achtervolging kwalificatie
19.00u Koppelkoers finale (met Kirsten Wild)
20.30u Achtervolging finales

Zondag:
15.40u Scratch finale

Klik voor meer info en het volledige programma op de link van het Sportpaleis Alkmaar.
Ik heb gelezen dat er via het NOS Studio Sport programma 'Langs de Lijn' via de radio aandacht wordt gegeven aan het NK Baan, of er ook beelden op TV komen, staat (nog) niet op de website van Studio Sport.

Aflossing. Foto Cor Vos
Koppelen met Kirsten Wild.