Vera Koedooder-A.s. weekend 2 klassiekers op het programma...

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - A.s. weekend 2 klassiekers op het programma...

Default14.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - A.s. weekend 2 klassiekers op het programma...

A.s. weekend 2 klassiekers op het programma...

  • 20090508150918.jpg
  • 20090508150928.jpg
Na de Ronde van Heerenveen, een goede massage van masseur Marcel Besseling, en een paar hersteldagen, reis ik morgen af naar het Groningse landschap.
In Aduard staat de 3e wedstrijd om de Topcompetitie op het programma, een klassieker over 133 km.
Vorig jaar wist ik deze mooie klassieker, door het land van Middag-Humsterland, te winnen. En dat droeg flink bij aan mijn 2e plek in de eindstand van de Topcompetitie.
Of dat morgen weer gaat lukken, zal lastig worden. Vorig jaar in juni had ik een hele goede vorm te pakken, welke er nu nog niet is door een rommelig voorjaar met ziekte en valpartij. Maar je weet het nooit natuurlijk! Punten pakken voor de Topcompetitie zou wel mooi mee genomen zijn, aangezien ik niet in Gelderland aanwezig was, en in Borsele naast de punten greep. We gaan er in ieder geval als ploeg alles aan doen om een goed resultaat te behalen!

Zondag ga ik dan de hele andere kant van Nederland op met de auto.
In Veldhoven rijdt ik als individueel renster (mijn ploeggenoten rijden de World Cup in Bern of elders in België), de GP Sankomij. Een klassieker over 112 km. door het Brabantse land. Het wordt dus een weekendje met veel kilometers in de auto, maar ook op de fiets ;-).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Topcompetitie naar Aduard
8 mei 2009 - In het Groningse Aduard wordt morgen de derde wedstrijde van de De Rijke Topcompetitie voor vrouwen verreden. Gestart wordt om 12.30 uur vanaf de Harkemaweg, de finish wordt rond 16 uur aan de burgemeester Seinenweg verwacht. De Groningse klassieker heeft zwaar te lijden onder de concurrentie van de wereldbeker een dag later in Bern, waardoor bijvoorbeeld Marianne Vos als leidster van het Wieler Magazine Jongerenklassement zal ontbreken. Ook de leidster in het algemeen klassement Kirsten Wild reist niet af naar Groningen. Met rensters als Loes Markerink, Vera Koedooder en Adrie Visser zijn er wel de nodige toppers aanwezig, die in het verleden ook al schitterden in deze wedstrijd die voert door open vlakten. In het klassement zou de Zweedse seizoensrevelatie Sara Mustonen goede zaken kunnen doen, zij tekende onlangs voor Hitec. Wanneer zij op het podium rijdt, is zij de nieuwe leidster morgen.(Foto: Wielerfoto)