Vera Koedooder-A.s. paasweekend koersen in Drenthe...

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - A.s. paasweekend koersen in Drenthe...

Default11.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - A.s. paasweekend koersen in Drenthe...

A.s. paasweekend koersen in Drenthe...

  • 20090409205842.jpg
  • 20090409205920.jpg
A.s. paasweekend staan er 3 wedstrijden in Drenthe op het programma.
Het begint morgen met de internationale 1.1 wedstrijd 'Drentse 8 van Dwingeloo'.
Vorig jaar leverde een ontsnapping van ong. 100 km. de sprinttrui, strijdlustigste trui en 'bergtrui' op. Helaas strandde de ontsnapping en werd het een massasprint (uiteindelijk werden de Franse Elodie Touffet en ik op 10 km. voor de finish weer gegrepen).

Zaterdag is de internationale 1.1 'Eurocup Novilon Ronde van Drenthe', welke ik puur als training zal moeten beschouwen en zal moeten kijken hoe het gaat na de koers van vrijdag.

Zondag worden dan de ploegen in Hoogeveen voorgesteld tijdens een uitgebreide presentatie, welke deelnemen aan de World Cup op maandag.
Op deze 2e paasdag staat namelijk de 'World Cup Ronde van Drenthe' op het programma welke vorig jaar door de Nederlandse Chantal Beltman werd gewonnen. Het is de belangrijkste wedstrijd van de 3. Ik verwacht van geen van de wedstrijden hoge resultaten, maar ze zijn wel heel belangrijk om weer wedstrijdritme op te doen, en hopelijk kunnen we met de ploeg een topuitslag neerzetten!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9 april 2009 - De Ronde van Drenthe is komende maandag live te volgen via televisie en internet. Er zijn beelden te zien van zowel de vrouwenwedstrijd (meetellend voor de wereldbeker) en de profklassieker voor de mannen. RTV Drenthe zendt beelden uit vanaf 14 uur, dit is voor de kijkers buiten Drenthe te volgen via www.rtvdrenthe.nl.
Bron; wielermagazine.com