Vera Koedooder-5e in finale World Cup Scratch in Manchester

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - 5e in finale World Cup Scratch in Manchester

Default11.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - 5e in finale World Cup Scratch in Manchester

5e in finale World Cup Scratch in Manchester

30-10-2009 - Nieuws avond:
Vanavond een 5e plek behaald in de finale van de World Cup Scratch. Er stonden maar liefst 48 rensters aan de start. Er werden dus eerst 2 series verreden met 24 rensters. Vanmiddag won ik de kwalificatie van serie-1 door solo een ronde voorsprong te pakken op het peloton. De eerste 12 gingen door naar de finale. Amy redde het helaas niet, zij werd 14e in de 2e serie van de kwalificatie, dus net niet in de finale.
Zo stond ik 'savonds in de finale met 24 rensters. Ik reed wederom weg uit het peloton, deze keer met nog 5 anderen. Het tempo lag hoog, we pakten een ronde voorsprong en op het einde werd er gesprint met een compleet peloton. Het was chaotisch en lastig, ik kwam op 5 ronden voor de finish te vroeg op kop en liet me teveel wegdrukken in de laatste 2 ronden. Ik wist tijdens de sprint niet precies waar mijn 5 concurrenten allemaal zaten waarmee ik de ronde voorsprong had gepakt, dus het was nog even spannend na de finish hoe de volgorde van de top-6 zou zijn. Balen dat het net geen podium is geworden vandaag!! Maar heb tactisch wel weer het een en ander van coach Robert geleerd. De benen waren goed en er had een medaille ingezeten, maar ben toch ook best tevreden met een top-5 klassering. De Australische Belinda Goss won, voor de Russische Evgenia Romanyuta en de Amerikaanse Shelley Olds. Morgen de achtervolging en de puntenkoers!

Uitslagen volgen later....


30-10-2009 - Nieuws ochtend:
Alles loopt hier goed tot nu toe, nadat we dinsdagochtend waren aangekomen in ons mooie, luxe hotel. We hebben de afgelopen dagen nog wat getraind op de weg en de baan, en vooral goed gerust, voordat hier vandaag de World Cup wedstrijden in Manchester van start gaan. De verkoudheid die ik sinds vorig weekend had opgelopen wordt gelukkig minder, hopelijk heb ik er weinig last van met de wedstrijden!

Als het goed is, worden er zondag beelden uitgezonden, op BBC 2 van 14.00 tot 16.45 met commentaar van Hugh Porter, Rob Hayles en Graig McLean. Ik weet niet of Studio Sport beelden gaat uitzenden.

Voor uitslagen en standen kun je kijken op Tissottiming.com

Tot zover...