Vera Koedooder-2 x 4e op N.K. puntenkoers en scratch

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - 2 x 4e op N.K. puntenkoers en scratch

Default11.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2009 - 2 x 4e op N.K. puntenkoers en scratch

2 x 4e op N.K. puntenkoers en scratch

Waar ik op de 2e dag (zaterdag) van het N.K. Baan goud (koppelkoers) en zilver (achtervolging) behaalde, waren er op de 1e en 3e dag (gisteren) net geen medailles, met 2 keer een vierde plaats.

Op de puntenkoers prolongeerde ik zo dus niet mijn titel van vorig jaar. De eerste 2 plekken gingen verassend naar Knetemann en Heijmans, welke samen een ronde voorsprong hadden gepakt (= 20 bonuspunten). In het peloton werd er naar elkaar gekeken bij hun aanval. Het leek voor een moment wel alsof er niemand kampioen wilde/kon worden, in ieder geval kwam er geen organisatie in de groep en werden de aanvallers heel goed beloond deze dag. De mensen die dachten dat de favorieten het gaatje wel even gingen dichten naar de koploopsters, kwamen bedrogen uit. Dus gingen er outsiders met goud en zilver vandoor. Maar een aanvaller verdient het altijd om te winnen! Achter Knetemann en Heijmans pakte Kirsten Wild het brons. Ik voelde me goed, maar een koers moet ook tactisch nog goed gaan wil er een goede uitslag uitrollen. Dat laatste was helaas niet het geval. Volgende wedstrijd weer nieuwe kansen!

In de Scratch wilde ik mijn 4e plek van vorig jaar het liefst verbeteren natuurlijk, maar in principe is dit onderdeel meestal ook een beetje een loterij waarbij geluk en tactiek extra om de hoek komt kijken. Helaas is de afstand op het N.K. maar 7,5 km., waar het internationaal 10 km. is. Die 7,5 km. zijn super snel voorbij met een peloton van 25 rensters, en is aanvallen meestal vrij lastig omdat de snelheid behoorlijk hoog ligt. Toen het in de laatste ronden even stil viel reden er evenals in de puntenkoers weer 2 'outsiders' weg uit het peloton. Dit keer waren dat Nathalie van Gogh en wederom Eva Heijmans. Het peloton liet ze begaan, er werd weer teveel naar elkaar gekeken, en kwam vervolgens te laat op gang. We naderden op het einde wel erg snel, en strandden op minder dan een halve ronde. Adrienne Snijder wist de sprint van het peloton te winnen voor het brons, ik zat daar vlak achter, nog wel voor de snelle sprinters favorieten. Nathalie van Gogh won nipt de titel voor Eva Heijmans. De aanvallers werden na de puntenkoers dus ook in de scratch beloond!
Al met al tevreden over de 2e dag van het N.K., met goud en zilver. De twee vierde plekken hadden om veel verschillende redenen een medaille kunnen/moeten zijn, maar gelukkig komen er nog meer N.K.'s als het goed is... :-)


9-10-2009 Uitslag Puntenkoers - 25 km. (top-10):

1. Roxane Knetemann (Ton van Bemmelen Sports) 33 punten
2. Eva Heijmans (Restore Cycling) 30 punten
3. Kirsten Wild (Cervelo Test Team) 24 punten
4. Vera Koedooder (Lotto-Belisol) 20 punten
5. Amy Pieters (Bataaf) 16 punen
6. Agnieta Francke (DSB Bank) 8 punten
7. Liesbeth Bakker (DSB Bank) 7 punten
8. Adriene Snijder (Batavus Cycling Team) 6 punten
9. Nina Kessler (SWABO) 2 punten
10. Kim van Dijk (People's Trust) 2 punten


11-10-2009 Uitslag Scratch - 7,5 km. (top-12):

1. Nathalie van Gogh (SWABO)
2. Eva Heijmans (Restore Cycling)
3. Adriene Snijder (Batavus Cycling team)
4. Vera Koedooder (Lotto-Belisol)
5. Kirsten Wild (Cervelo Test Team)
6. Amy Pieters (Bataaf)
7. Yvonne Hijgenaar (DSB Bank)
8. Nina Kessler (SWABO)
9. Agnieta Francke (DSB Bank)
10. Birgitta Roos
11. Roxane Knetemann (Ton van Bemmelen Sports)
12. Kim van Dijk (People's Trust)


FOTO'S van het N.K. Baan staan in het Fotoboek.

Zie de onderstaande links met gerelateerd nieuws over het N.K. Baan Scratch.

Artikel op AlgemeenDagblad.nl

Poll op Algemeen Dagblad.nl

Telegraaf.nl